
Hur dukar man? Har jag vettigt porslin? Vad dricker man till? Jag kan inget, absolut inget om vin. Kan man dricka Foot of Africa till en vegetarisk lasagne? Städa, jag måste städa! Gnugga bort alla tuschpennefläckar från soffbordet. Var ska vi sitta? Jag har inget matsalsbord. Sitta i köket vid mitt vingliga köksbord...går det? Och sist men inte minst - VADIHELVETESKAMANBJUDAPÅ?
I programmet har det förekommit unga tjejer på 22 år som gjort världens snitsigaste middagar och varit perfekta värdinnor. Hur bär dom sig åt? Jag har levt halva mitt liv men jag vet fan inte hur man gör en saffranspannacotta, en chèvretäckt hälleflundra med pressad potatis och Madeirasås. Pilgrimsmusslor har jag bara hört talas om. Hur halstrar man en mussla?
Jag är helt efterbliven. Det är bara att konstatera det. Tur att jag har Skägget, en man utan tevekamera på axeln eller några krav på för- och efterrrätter. Han uppskattar all mat jag gör. Det syns på honom. På magen.
Dagens låt: All I want for christmas - Maria Carey.
Idag ska vi på knytisjulbord på mc-klubben. Jag har vågat mig på "röd janssons frestelse". Röd av rödbetor. Visst var det vågat av mig? Jag har aldrig ätit detta och ändå bara tar jag ett recept, helt wild and crazy! och svänger ihop denna avancerade maträtt. Ska bli kul att se folks reaktioner när de tar första tuggan.....eller kanske inte. Vilket dåligt självförtroende jag har när det kommer till matlagning!
1 kommentar:
Finns ingen enklare dessert än pannacotta att göra!!
/L
Skicka en kommentar