Summa sidvisningar

söndag 27 december 2009

Alla ljusen brinner oppsan!


Puh. Puh. Puh! Julen är överstökad. Vårt firande höll på att sluta i rena rama förskräckelsen på självaste julafton. När julmaten sjunkit ner i magen, julklapparna var utdelade och det var dags för kaffet så satte vi vuxna oss i finrummet hemma hos mamma och pappa.
Plötsligt hör jag Wendy inifrån vardagsrummet: "Det brinner!!!". Vi rusar in dit och där på bordet står det ett värmeljus och över värmeljuset ligger Milles nya gröna julklappskalsonger med vita stjärnor. Vita stjärnor som inte längre är så vita. Snarare svarta. Min storebror fick tag i kalsongerna och sprang ut i köket med de osande tingestarna och spolade vatten på dom. Rökutveckling. Jag säger bara rökutveckling. Hade mina föräldrar haft brandvarnare i lägenheten hade de gått igång på alla cylindrarna.
Så nej, Mille, några nya kalsonger att inleda 2010 med det blev det inte.
Annars så kan man väl summera julen som så att
1. Jag fick inga böcker i år.
2. De två Paradisaskarna vi hade fick jag njuta max sju bitar av. Resten tog en klåfingrig make som enligt egen utsaga "inte kan ha godis eller choklad hemma för jag kan bara inte låta bli att äta upp allt då".
3. Tomten var bra. Mycket bra. Grannens pojke kan se sig så gott som anställd som tomte vareviga jul framöver.
4. Vi åkte pulka samt gjorde två stiliga snögubbar i blasket på juldagen.
5. Jag har fått ont i ryggen av allt halvliggande i soffhörnet.
6. Den nya vågen som jag gav Skägget visar fel. Den visar på över 71 när jag ställer mig på den. Kan man lämna tillbax den månntro?
7. Så fort jag har satt på Mariah Careys julplatta så har jag bara hunnit till låt nummer två (viktigaste låten iofs...All I want for christmas) innan Skägget har rusat fram "AAAARRGGHH! Den här jävla julskiten!!!" och stängt av cd:n mitt framför näsan på mig. Är det ett normalt beteende?
8. Jag har inte julpysslat, jag har inte gått på bio, jag har inte haft egentid med dottern som jag lovat henne. Fast jullovet är ju faktiskt inte slut ännu.
9. Mamma har inte varit här med lutfisk kom jag på nu. Det som är det godaste jag vet. Får ta och ringa och upplysa henne om detta.
10. Stjärnorna på slottet är igång. Mitt hopp står till Björn Ranelid.

Dagens låt: The Hives & Cyndi Lauper - In a christmas duel.
Låter inte Pelle Almgren väldigt mycket Joey Ramone i den här underbara låten?

Inga kommentarer: