Summa sidvisningar

tisdag 15 december 2009

Den störande kocken


Ikväll är det dags igen för Sommarpratarna på SVT1. Ett småputtrigt program med vitt skilda människor som samtalar om högt och lågt. Jätteintressant. Det är själva samtalen som spelar huvudrollen. Så är det. Kan ingen ta och upplysa även människan här ovanför om att det faktiskt är så.
Han heter Erik Fröderberg, är kock, och han är mitt nya hatobjekt. Jag tål honom bara inte!
Så här kan det gå till:
Författaren Mustaf Can (jätteintressant person, jag är lite hemligt kär i honom) pratar om kriget och de andra vid bordet lyssnar och nickar. Det här som Mustafa berättar om berör, man blir tårögd, man vill höra mer, mer, mer...DÅ! står plötsligt flänge Erik Fröderberg vid bordet och griper in för att berätta om champinjonkanepéen som han har kreerat kvällen till ära. Han: "Champinjonen här plockade jag ute på Lidingö en natt när fullmånen lyste. Jag har sedan fyllt denna svamp med en sagolik röra av parmesan och chili eftersom du Mustafa kommer från Chile (nej, det gör han inte) och håll med om att jag är en himla fantastisk kock!"
Blä. Han drar ner hela programmet. Ut med jävla Erik!
Förra tisdagen lackade till och med Skägget ur när knaskocken plötsligt stod där med sin bricka och förstörde ännu en intressant diskussion. Han sa "Fy faan vilken torrboll!" Detta skrattade jag gott åt i flera minuter. Torrboll - så sant så sant.

Dagens låt: Disturbia - Rihanna.
Störande oroselement kan han skriva dit på sitt visitkort tycker jag. Du kollar väl ikväll?

Inga kommentarer: