Summa sidvisningar

torsdag 28 augusti 2014

Bloggutmaning: Tre svar från universum

SARA utmanar mig:
"Universum ger dig möjlighet att få svar på tre frågor. Vilka väljer du?"



Har dragit mig lite för den här utmaningen eftersom jag känner att jag kommer ge ett sånt knastertorrt intryck och är det något jag inte vill uppfattas som är det just T O R R. För att motbevisa redan här och nu så kan jag säga att jag igår, med hela familjen samlad i bilen, satt och mimsjöng med yviga gester tillsammans med en MER-flaska som mick. Till nåt fränt? Nja, till Alcazars dänga Stay The Night som ligger på nyligen införskaffade loppisfyndsplattan GRILLFEST 40 HITS. Ska det va så ska det va. Jag är inte torr.
Skulle man nu inte ta så allvarligt på uppgiften så skulle jag egentligen vilja veta varför Nickelback finns? Varför Tage Danielsson var tvungen att dö ifrån oss allt för tidigt? Varför vedervärdiga Lilla Al Fadji (vet inte om jag stavat rätt, skiter i att ens kolla upp) tillåts göra radio? Osv....men nä.


Universum - can you hear me? Jag vill fråga dig följande:

1. Finns det en Gud?
Detta vill jag verkligen veta. Tänk om alla religioner på jorden bara är helt i onödan? Vad enormt snopet det skulle vara. Jag vill veta om det faktiskt finns en högre makt som räknat ut allt så himla finurligt. Som bestämt att vi ska ha två ögon, fem fingrar, att katter ska vara sådär mystiska och eleganta och att myrorna kan bära strån till myrstacken och att dom ens hittar till just sin stack! och att Vättern ligger precis där jag bor så att man kan bada i den ibland. Smart.


2. Finns det ett liv efter döden?
Jomen, jag vill nog gärna veta det trots allt. Och om det finns ett liv - lever man då precis som den man är idag tillsammans med samma gamla människor som liksom gått lite före eller hamnar man i ett väntrum i väntan på att födas om på nytt? Jag. Vill. Veta.



3. Vad är meningen med livet?
Ja, jag varnade ju för att jag skulle låta trist men vill inte alla ha ett svar på just den frågan?
Alla dessa grå vardagar då man bara flänger omkring till ingen nytta. Alla dessa dagar man inte visste var livet liksom - varför, why, warum?


Nu fick jag spänningshuvudvärk av universala mått här. Jag ska ta en Alvedon, tacka någon högre makt för att jag är ledig i solsken och gå ut och fånga dagen nu. Hej.


3 kommentarer:

Barasara sa...

Shit, du går verkligen på jättefrågorna. Jag vet inte om jag skulle våga få svar på någon av dom.

Jag är mer inne på "Har USA ufo.n i area 51?", "Var det någon som låg bakom Estonias förlisning?" - den typen :)

Sparkling sa...

Så himla existentiellt och inte alls torrt. Själv grubblar jag mycket och ofta på fäljande äckliga: hur man funkar om man är nekrofil. Går man igång på vad som helst som har dragit sitt sista andetag, eller måste det vara en snygg och sexig döing? Och ska det vara nydöd, likstel eller stadd i förruttnelse? Om man ser en levande person som man tycker verkar trevlig, får man då ett sug efter att dräpa? HUR FUNKAR DET EGENTLIGEN? Jag hoppas att universum ger mig svar, lär väl inte träffa någon som ger sig tillkänna irl (OCH TUR ÄR VÄL DET!).
PS: Glöm ej din tidsreseutmaning!

randigkatt sa...

Ha, ni är roliga ni. Ufo:n var jag inne på också. Det är min fjärde fråga.

Nekrofili? Tidsresan kommer....ska bara på fest först.