Summa sidvisningar

lördag 7 november 2015

Springsteen, billiga brudar och hårda knuttar


Har blivit superstressad av alla nyhetsrapporteringar om den extrema flyktingsituationen här i Sverige. Vill inte se på nyheterna. Vill inte vara inne på facebook och läsa inlägg emot flyktingar. Inte för heller för den delen. Blir arg. Får dåligt samvete. Är så enormt less. Det kan låta egoistiskt och i-landsproblemaktigt men låt det göra det då. Jag sticker huvudet i sanden. Vilar skallen. Ett litet tag. Läser en bok.
Tänker på annat. Som till exempel Bruce Springsteen. Hörde hans låt "Dancing in the dark" på Ring så spelar vi i morse och kom då att tänka på den videon och sekvensen där han plockar upp en tjej ur publiken på scen som får dansa med honom. I efterhand har man ju fått reda på att det är aktrisen Courtney Cox som får äran.
Min tanke: Var det en slump att det blev just hon för att hon råkade stå där i publikhavet eller var hon redan då en skådis som så att säga blev anlitad att spela "glatt fan som gärna kan tänka sig att hoppa upp på en gigantisk scen inför 200.000 personer och dansa med The Boss?" Jag vet inte. Vet du?
Det var alltså morgonens fundering. Den andra inträdde ungefär vid lunchtid då vi var på Ica Maxi och handlade. Jag ställde mig i den kortaste kön och hamnade hos en kassörska med jättelångt (stripigt) färgat hår, stora bröst (silikon?), jättesminkat solariebränt plyte och LÅNGALÅNGA naglar. Med någon konstigt lackering på.
Min tanke: Hur fasen orkar brudar hålla på så med sitt utseende och dessutom kasta ut så mycket pengar på för att se så....billiga ut? Och hur kan män tycka att det är snyggt och attraktivt? Vill man ens ha en sådan man?
På tal om konstiga män. Nu kom jag att tänka på en grej från sommaren 1988 då jag var ihop med en mc-kille från Habo. I hans killgängs garage satt det en stor fet dekal på väggen som skrek ut budskapet "HÅRDA KNUTTAR GILLAR STORA TUTTAR." Minns att det kändes sådär. Tur att man hade på sig en gammal sliten getskinnsjacka för 80:- från UFF där i garaget att kura ihop sig i. Mig hade dom inte gillat. Inte dom hårda iallafall. Fast å andra sidan har jag aldrig gått igång på hårda machokillar/män heller. Så då var det lilla problemet ur världen då.

Dagens låt: Ett sista glas - Miriam Bryant
Mitt absoluta favoritprogram heter som ni kanske vet Så Mycket Bättre. I år är det tyvärr inget vidare spännande artistuppbåd. Det är egentligen bara Lisa Nilsson som levererar och så då Miriam förstås. Jösses. Vilka satans bra versioner hon gör! Blir otroligt berörd. Hon är tammejfan fantastisk. Och så svär hon nästan lika ofta som jag. Det är jävligt fint. Hade jag varit kille så hade jag fan haft en crush på henne. Helt jädra klart.



Inga kommentarer: