Summa sidvisningar

tisdag 27 februari 2018

Sängliggande i tio år



Detta med böcker. Jag älskar böcker av hela mitt hjärta. Jag älskar att läsa. Men sedan iphonen gjorde entré i mina rynkiga nävar så har böckerna snällt fått ta ett steg åt sidan. Det är hemskt och helt oförlåtligt. Särskilt som jag numera jobbar på bibliotek och då är omgärdad dagarna i ända av böcker som ropar anklagande på mig.
Elisabeth Ferrante har ropat sig hes nu sedan i september, Peter May likaså, för att inte tala om Martina Haag, Jo Nesbö (jävla tangentbord, norskt ö var för avancerat tydligen), Moa Herngren, Majgull Axelsson, Marie Hermansson, Elisabeth Rynell och gaaaah, jag blir galen!
Ovanpå detta: stressen över alla olästa böcker som jag har hemma. För att hinna läsa allt jag vill så skulle jag nog tvingas vara sängliggande i ett decennium för att komma ikapp. Nu är detta verkligen jag inget ber om. Det vill jag vara extra tydlig med. Råkade nämligen se Karin Alvtegen på tv igår i ångestprogrammet Fråga Doktorn. Alltså fy fan vilket öde hon har drabbats av! Det där ME verkar vara en sjukdom som Satan, IS och jordens alla talibaner har kommit på. Tänk att ständigt går runt med svår influensakänning (och då är det en bra dag), inte orka ens att kamma håret eller svara på ett mail. Bara palla gå 200 meter. Inte tåla ljud. Vedervärdigt. Hoppas verkligen att forskarna kommer på ett botemedel.
Vore förresten väldigt bra om forskarna i samma veva kom på hur man tillverkar trosor som inte skär in i röven hela tiden också. Eller strumpbyxor som inte hasar ner i grenen. Men det är kanske för mycket begärt.

Nu ska jag bekanta mig med tolv minusgrader hade jag tänkt. Loppisrunda är faktiskt obligatoriskt om man råkar ha en ledig dag. Fast det visste ni väl redan.

Dagens låt: Money - Pink Floyd.
Löningsdag. Är inte det ett av svenska språkets vackraste ord ändå? Det kvalar in iallafall. Efter humla, dagsmeja och ja, nu kommer jag inte på nåt mer fint bara för det. Inte ordet ENKÄT iallafall - det är fult.

Inga kommentarer: