Summa sidvisningar

fredag 11 april 2014

Jobbar Jennifer Aniston i Jönköping?


Perfekta människor. Mmmmmm. VAD man gillar helt perfekta människor! Mmmmmm igen.

På skolan där jag jobbar ibland - där jobbar det sedan typ två år tillbaka en ung, nyutexaminerad lärare som vi kan kalla Ingrid. Hon har nämligen ett sådant där helsvenskt REJÄLT namn också, denna perfekta lärarvarelse.
Hur som haver. Lillgamla Ingrid är typ 24 år. Hon ser ut som en exakt kopia av Jennifer Aniston, fast med moderna (vad annars?) pilotglasögon.
Ingrid har perfekt hy, jättesnyggt tillrättalagt hår som till och med har den mycket dåliga smaken att se okej ut även om det är skitigt (vilket det aldrig är, FÖRSTÅS!) och vad än Ingrid tar på sig så ser det bra ut. Hon sminkar sig pyttelite. Jättefint. Perfekt.
Hon P R A T A R  T Y D L I G T till alla på ett väldigt pedagogiskt sätt och ja, hon är den nya självutnämnda flockledaren numero uno. Klart att MAN RETAR SIG!
När jag är i närheten av Super-Ingrid så förvandlas jag till en liten grå, svettig dammråtta på åtta år. Mycket obehagligt. Eftersom det faktiskt är som så att jag hade kunnat vara hennes mamma. Usch.

Ingrid har koll. När vi är ute på rast på skolgården så är det ju meningen att man ska hålla ett öga, eller helst två, på "sina" barn. Detta lyckas jag sällan med men Ingrid, hon har koll på precis ALLA elever på hela jävla skolan verkar det som. Och det låter hon en veta. "Mirre? Var är Lukas?" Och  just då har jag NATURLIGTVIS tittat extremt ihärdigt på ett annat barn, inte på Lukas, och så får man skämmas lite dumt. Jag misslyckas alltid med ALLT i närheten av DEN PERFEKTA.
Vi är, som ni kanske förstår, inte kompatibla ett dugg. Det enda vi har gemensamt är egentligen att vi ogillar varandra. Och att vi har nästan samma bruna skor. Fast hennes kostade förmodligen en tusenlapp mer än vad mina gjorde. Såklart.

Och det är nu jag brukar roa mig med att tänka i killbanor. Om jag hade varit kille - hade jag varit smygkär i Ingrid då? Hade jag gått igång på hennes perfekta uppenbarelse?
Nä. Det hade jag ju inte. Vem hade orkat med hennes kontrollbehov, hennes eviga tränande och hennes fjompiga röst och hennes tillgjorda tjejskratt? Inte killjag iallafall. Människor som gör en nervös ger jag inte mycket för. Tror till och med att killjag hellre hade haft en romantiskt dejt med spännande, bonniga och högst operfekta Marit Paulsen.

Ha! Där fick du dumma Ingrid!

Dagens låt: Waterfalls - TLC
Nu har jag avgått som ordförande i bostadsrättsföreningen och tack och lov för det. Idag ringer den nye ordföranden och säger att det droppar jättemycket från ett vattenrör utanför min dörr i källaren. Hörde allt att någon gick loss med en slagborr här i huset igårkväll och om jag misstänker rätt så är det juggomannen som förpestade min tillvaro som är orsaken till vattenläcka nummer 55. Men nu slipper jag ta dusten. Så. Himla. Skönt. Applåd till mig. Och 289 likes. Nu ska jag fortsätta min lediga slappa fredag.

1 kommentar:

Anonym sa...

High five! Hurra för dig som avsagt dig ordförandeskapet, det var på tiden!/ marika