Summa sidvisningar

tisdag 14 juni 2016

Känslan när man inser att sommaren är kort


Sitter i skateboardparken och glor på när Mille flänger omkring som ett torrt skinn med sin gamla kickbike. Han övar nämligen på att göra en "tailwip." Det vet ni ju vad det är. Jamen precis. Det är ju när man gör ett hopp, svänger runt kickbiken i luften sådär fränt och så landar man med båda fötterna på kickbiken igen.
Leo 11 år, vår avlägsna släkting, är också där. Även han övar på att göra en tailwip. Det går sådär. På en halvtimme ramlar han riktigt illa bara tre gånger.
Leos pappa kommer. Han berättar att "i morgon vid lunch" så tar han semester fram till mitten av augusti. Slöjdlärare har nämligen sommarlov i sjuttioelva veckor och är man avundsjuk på det? Jadetkanskemanär!
"När har du semester då?" undrar han.
Jag berättar då att jag jobbar bara två dagar (tre var det visst upptäckte jag senare) den här veckan och sedan är jag minsann ledig fram till första juli.
"Så lite?" undrar han.
Och det är då det slår mig. Det är ju för fasen bara två sketna veckor typ. Vilken koll jag har! Första juli så är det jag som planterar röven på kontorsstolen på trafikredaktionen och med undantag av fyra dagars ledighet nånstans i mitten av juli så kommer den (röven) att vara fastnaglad där hela månaden.
LIPEN I HALSEN.

Tröstar mig med att jag bara har den 80%-iga tjänsten vilket innebär att de dagar då jag jobbar tidig morgon så slutar jag redan kl.11.20. Jag jobbar rätt många morgonpass tackochlov.

Men innan bakdelsplanterandet på kontorsstolen, tralalala, så ska det hinnas med en tripp till, tralalalala, Rhodos.
Ska. Bli. Skönt.

Dagens låt: The show must go on - Queen
Jag har aldrig varit på Sweden Rock. Men när jag hörde att Queen skulle komma i år så skrek jag rätt ut att I ÅR ÄR DET JAG SOM SKA TILL SÖLVESBORG!
Sedan kollade jag på youtube hur det lät när Adam Lambert sjöng istället för Freddie Mercury och det var liveframträdanden både här och där och nä. Lät det inte lite....svajigt? Bestämde mig för att inte åka trots allt. Jag kanske skulle bli så himla besviken. Älskar trots allt Queen nästan lika mycket som jag älskar mina barn. Får leva i tron att jag gjorde rätt. Att teknikern på radion där jag jobbar facebookade att det var det bästa han någonsin sett och hört har jag inte ens tagit notis om. Inte alls.

Inga kommentarer: