Summa sidvisningar

tisdag 7 juni 2016

Ögonbryn, getter och sjaletter


När jag jobbade inom Kommunen för sex år sedan så kommer jag ihåg att ögonbrynsplockning kom upp som fikasamtalsämne en dag. Jag sa att jag A L D R I G hade plockat mina ögonbryn. Eller färgat dom. Detta var tydligen ganska exklusivt och jag fick känna mig sådär speciell och udda igen. På det där lite obekväma sättet.
Därför var det jag som bokade tid på SALONG för plockning samt färgning av ögonbryn. Visste inte alls vad jag hade att vänta mig. Ont som fan gjorde det och jag vet att jag var livrädd för att se ut som om jag hade två svarta skogssniglar som ögonbryn när jag var klar.
Nu blev det varken sniglar eller speciellt svart. Det blev riktigt bra. Så bra att nu får man gå SALONG titt som tätt för att göra om proceduren. Är man fåfäng så är man. Tycker iallafall att man får vara det på sommaren när allt bleks på en utom möjligtvis tänderna och huden då. Håret vissnar och brynen försvinner - det är nästan som att JAG försvinner. Jag syns inte liksom och gud vad lätt allt var när jag var yngre! Då när jag var på landet hela somrarna och envisades med att gå runt i stickad olle samt gummistövlar oavsett värme. Smink - det visste jag inte vad det var. Jag kände bara till NIVEA-burken. Att vara skitig och osminkad och lukta lagård var väldigt befriande. Ska absolut gå tillbaka till den linjen/looken när jag blir 70. Då blir det jag, ett torp ute i obygden, katter och en get. Blir getterbra. Kanske kommer jag ha en sjalett på huvudet också. Fast bara kanske.

Tillbaka till ögonbrynen som ju är SÅ HIMLA VIKTIGA!
Har någon mer än jag noterat att dagens unga tjejer verkar ha stylade och stora och mörka ögonbryn nu för tiden? Ögonbryn som förändrar hela deras utseende? Hur gör dom? Är brynen tatuerade eller what? Vill verkligen veta men törs inte fråga.
Okej - nästa vecka är det iallafall jag som har två bryn igen. Som att ni nu skulle bry(n) er.

Ni märker kanske att jag även idag undviker att prata om kvantfysiken. Men håll ut. Den som väntar..... det där med parallella universum får jag helt enkelt ta upp en annan gång.

Dagens låt: Jag önskar att det alltid vore sommar  - Eleanor Bodel
Vilka härliga dagar det har varit. Man har kunnat gå barfota i gräset, sitta ute och dricka kaffe, hänga vid stranden, slippa alla kläderna....sköööönt. Nu skulle jag inte, som Eleanor, vilja ha sommar året runt precis men kanske två månader till? Maj, juni, juli, augusti och september = sommar. Och så vinter med snö i december. Klara höstdagar med hög luft i oktober och november och så vår i mars och april. Januari och februari kan vi skippa helt. Ska ta och skicka en förfrågan till Stefan Löfven. Eller är det till kungen man skickar sådana här önskemål?

3 kommentarer:

Sparkling sa...

Jag skriver under på detta önskemål. Vet inte om det är Gud som bestämmer om sånt? Jag vill visserligen inte ha snö ens i december men kan gå med på det om övriga förutsättningar uppfylls.

För övrigt har jag aldrig någonsin gjort någonting med mina ögonbryn mer än möjligen rynkat dom i vredesmod - bör jag söka hjälp?

randigkatt sa...

Nä, jag tror att det är fullkomligt normalt faktiskt. Men EN enda gång i livet tycker jag att du ska testa. Narkotikajeans och plockade/fixade ögonbryn låter som en fantastisk kombo. Du kan bli en riktig trendsetter! (du gillar ju hundar och allt)

Sparkling sa...

Lägger till det på "när jag blir pensionär"-listan :)