Summa sidvisningar

lördag 20 augusti 2016

En sång för mig

Jag har alltid varit en musikknarkare. Musiken betyder så oehört mycket för mig - fanns inte musik så skulle jag tvina ihop och bara självdö tror jag. Jag gillar ingen speciell genre heller. Likaväl som att jag kan få gushud av Händel så kan jag få det av Pink Floyd. Och likaväl som jag kan bli toklyckligt glad av Agnetha Fältskog så kan jag bli lika överlycklig av Sex Pistols. Eller gå igång på Flamingokvintetten och sedan Slayer. Märkligt men sant.
Igår var jag på fest hemma hos en ny bekantskap, Janne, som är en i vårt quizlag - quizlaget som jag bara råkade hamna i av en händelse. Verkligen jätteroligt att lära känna nya människor på gamla da'r. Berikande. Mycket.
Janne bjöd på käk och så hade han satt samman ett musikquiz och vi delade in oss i små lag. Jag hamnade med Rolf och Martin. Musiken som spelades upp var till 90% ny för mig. Har ganska dålig koll på 70-talets soulmusik och kunde därför knappt en enda fråga. Det som var lite roligt var att när en av låtarna spelades upp så blev jag så ENORMT berörd att om jag hade varit själv där i rummet så hade jag börjat stortjuta. Nu tårades bara mina ögon lite lätt och jag fick stirra stint ned i frågeformuläret så att ingen skulle se att jag höll på att bryta ihop. Vilken röst! Vilken låt! Kunde knappt bärga mig till jag fick facit.

Vänner! Jag ger er Donny Hathaway:


2 kommentarer:

Janne sa...

Leon Russell skrev låten och denfinns på hans första solo-LP.... Kolla upp den också!

randigkatt sa...

Har kollat nu. Han verkar ju vara en skön snubbe men låten känns mer som Donnys. 100% mer känsla!