Summa sidvisningar

tisdag 22 november 2016

Frihet kostar. Det gör två paket SIA-glass också.




Ibland undrar jag hur jag får vardagen/ekonomin att gå ihop när jag jobbar så lite som jag gör. Fast egentligen undrar jag ändå mer hur par som arbetar heltid INTE får det att gå ihop. Det är ett ännu större mysterium. VAD GÖR DE MED PENGARNA LIKSOM?
Trots att jag har skruttig lön så har jag råd att äta ute ett flertal gånger i månaden. Jag kan gå på bio. Jag kan resa bort. Men så har man bekanta som sagt var som ALDRIG har pengar, trots heltidsslaveri. Skumt. Kan det bero på de dyra möblerna, bilen, huset, kläderna? Ja, jag vet som sagt var inte. Men jag vill gärna veta.
Om jag vore politiker så skulle jag LÄTT införa hushållsekonomi på schemat på gymnasiet. Det skadar verkligen inte att lära sig vad det kostar att leva. Det skadar inte att lära sig att FLASHIG FASAD kostar. Det skadar inte att lära sig återanvändning och det vore jättebra att få lära sig att man ska undvika bankerna i största möjliga mån. Lära sig att många bäckar små blir en stor å helt enkelt.

Jag har till exempel sparat in 11:- redan idag och klockan är bara tio på förmiddagen. Tre kronor för plastkassarna som jag inte köpte på Willys när jag var där och handlade nyss. Jag hade nämligen med mig egna TYGKASSAR och så är jag sprungen ur den pinsamma stammen som alltid kontrollerar kvittot. Det är skämmigt att vara besvärlig och ifrågasättande men jag hatar att bli lurad. Så idag var det jag som faktiskt sket i den stampande kön bakom mig. Två glasspaket för 22:- blev plötsligt dyrare och det påpekade jag för kassörskan. Fick därmed hela åtta kronor tillbaka. Ka-ching!
Så som sagt var...ELVA kronor plus idag. För det kan man göra mycket roligt. Köpa fyra paket nudlar kanske? Eller 1,5 liter mjölk? Den som lever får se.
Det kostar att ligga på topp.

Dagens låt: Ruby tuesday - Rolling Stones.
En ledig tisdag förvandlades plöstligt till en jobbtisdag eftersom att en kollega på radion är sjuk. Så istället för att värma soffan hemma, kanske åka på lite secondhandaffärer, äta lunch ute, så blir det trafikrapportering mellan kl.11-18 och sedan iväg på lite kul jippo med kollegorna på SHOOTERS här i stan. Vi ska spela biljard och dricka ö....vin eller cider. Jag hatar öl. Imorgon och på torsdag: LEDIG.
Som sagt var...det kostar att ligga på topp. Eller inte.




Inga kommentarer: