Summa sidvisningar

söndag 5 november 2017

Tre saker på B om jag får be

Nu är det som här att jag älskar att fynda. Bäst är det naturligtvis om man bara hittar något, hux flux, på marken eller sådär. Jag gör det ganska ofta. Hittar saker alltså när jag är ute och går eller när jag är vid återvinningsstationen. Har hittat jackor, snygga Wranglerjeans, klockor, krukor, vaser, ja, jag vet inte allt. Folk bara dräller saker omkring sig. Där det finns människor där finns det skräp (eller ja, fynd, som jag väljer att kalla det).

Idag var jag ute som vanligt och gick tidigt på morgonen. Älskar att börja dagen så, ensam ute, det känns nästan som att man är helt själv i hela världen. Mmmmm, inga människor att störa sig på. Highfive på den.
Iallafall. Plötsligt så ligger det något svart ringlande på marken framför mina fötter på Grännavägen. En orm? Nä, det visade sig vara ett läderbälte med ett silvrigt RAMONES-spänne mitt framtill. Skitfult. Verkligen osmakligt fult. Alltså asfult. Vidrigt. Det vill jag ha! tänkte jag och böjde mig ner och bältet ligger nu i sin fulhet och vilar uppe på byrån här hemma. Har inte bestämt om det ska få följa med på loppis eller om det ska ut på Tradera än. Men det lutar åt Tradera.

Några timmar senare var vi och slängde papper, metall och plast. Det gör vi typ varannan dag. I containern för plastförpackningar så hade någon slängt metervis med bubbelplast. Bubbelplast som jag faktiskt måste ha när jag packar paket. In med lilla Mirre-armen i containern och ut med bubbelplasten. Fynd! Fick med mig två skitsnygga växtsaker (ser ut som lila/grön avlång kål på stam) också. Ligger sånt på marken och ser sådär våldsamt fint ut så får det följa med hem. Jag är INTE äckelmagad av mig alls. Det borde vara förbjudet att slänga fina saker. Fina, fungerande saker.

Så bälte, bubblor och (några slags) blommor har jag fått hem idag. Alldeles gratis. Alldeles alldeles underbart.

Dagens låt: Fun fun fun - Beach Boys
Imorgon ska jag äntligen få jobba lite igen. Har varit ledig under hela höstlovsveckan men imorgon väntar ett tiotimmarspass på bibblan. Så. Inihelvete. Kul. Att man kan trivas så på ett jobb är ju nästan löjligt. Vilken lyckoträff helt enkelt!
Det sura är bara det att på tisdag börjar en ny bibliotekarie och det betyder att jag kommer bli lätt överflödig. Hoppas att den nya är mycket sjuklig av sig eller att hon behöver ta ledigt flera gånger i månaden. Eller att hon inte trivs där (hur nu det skulle kunna vara möjligt)...ja, ja, vi får se. Det finns ju fler bibliotek, snyft.
Håll en tumme för mig och min bibliotekskarriär nu.

2 kommentarer:

Sparkling sa...

Mmmm...ÄLSKAR att hitta saker på marken. För ett tag sen hittade jag en avbitartång av ett professionellt märke ute i skogen. Har i och för sig inte använt den en enda gång, men det känns gött i själen att få något gratis som annars skulle kostat multum. Mvh snål.

randigkatt sa...

Vilken tur att jag inte står helt själv i detta med snålheten/gratisälskandet/sakletandet. Du får flytta lite närmre bestämmer jag nu. Eller om jag flyttar ner...mmmm....Österlen....