Summa sidvisningar

tisdag 10 juli 2018

Bara vanligt vatten

Tur att man får bloggutmaningar från Sparkling ibland annars hade det inte varit mycket bevänt med den här så kallade bloggen.
Fick en utmaning på temat vatten.


Dripp, dropp, nu dyker vi!


Vad är ditt förhållande till vatten som element?
Vatten är ett måste. Ju. Älskar att dricka vatten. Att duscha sig i det. Fast samtidigt är jag ganska skraj för vatten. Skulle knappast inte kunna tänka mig något värre än att segla med en båt över ett stort hav där man inte ser land på kanske flera veckor. Är paniskt rädd för att drunkna.


Rangordna och motivera ditt val till att åtnjuta vatten i badkar, dusch, hav, sjö, pool.
Okej. Jag saknar BADKAR och det har jag gjort nu i 25 år. Så lyxigt att kunna sjunka ned i ett varmt bad när man är frusen och stel i lederna. Den dagen jag blir miljonär ska jag ha ett badkar, kosta vad det kosta vill.
Sedan väljer jag SJÖ. En ganska kass dag kan rätta sig till om man får plaska runt lite i en sjö några minuter. Sjö=lycka.
På tredje plats: DUSCH. Tänk när vi var utan dusch och toalett i TRE månader 2009. Herrejösses, vilket bök och vilken hets över var, när och hur som vi skulle kunna göra oss rena. Kommer ihåg känslan när vi väl kunde kliva in i vårt nya badrum och bara ställa sig där i en EGEN dusch och låta vattnet rinna. Den lyxen, den lyckan! Dusch är bra.
Efter duschen får det bli HAV. Och kanske speciellt då ett varmt hav, typ Medelhavet. Att simma omkring i ett klarblått, salt och lent hav - det är finfina grejer det.
På jumboplatsen kommer POOL. Alltså jag gillar att bada i pool också men om man tänker på alla svettiga, inoljade kroppar som kanske kissar en liten skvätt i det klorerade vattnet blir man ju inte så sugen på att få en kallsup precis. Poolbad känns inte fräscht men det funkar.


En rolig händelse som inkluderar vatten?
Kommer inte på något speciellt förutom en sådan där barndomshändelse då jag och min tre år äldre kompis Annika sprang helnakna runt sommarstugan i HÄLLREGN som inkluderade hagel. Minns hur vi skrattade hysteriskt och hur skönt det kändes att komma in och ställa sig vid den varma vedspisen där på Hagalund. Har dock inte testat att återupprepa detta runt vårt hus i centrala Huskvarna. Än.


En tråkig/jobbig/läskig händelse som inkluderar vatten?
Usch. Det måste bli den där oerhört fina sommardagen i början av 90-talet då Skägget och jag hyrde en kanot och paddlade vid Bunn. Vi stannade till på en liten ö och låg och solade på klipporna och smaskade mackor och kaffe. På hemvägen satt vi där i kanoten och det var lugnt och fint och solen gassade och plötsligt så händer det bara. Helt oförhappandes VÄLTER hela kanoten. Ingen av oss har flytväst och vår ryggsäck med termos och hemnycklar och allt åker till botten. Jag skrek HJÄLP! HJÄLP! för full hals samtidigt som jag försökte hålla mig flytande. "Jag visste att jag skulle dö genom att drunkna!" lipade jag och Skägget blev förbannad och sa till mig att sluta och istället börja simma. Han, smarthuvet, ville överge kanoten men jag som hade ett milligram förstånd kvar i behåll lutade mig mot kanoten och började simma med den i släptåg. Eftersom vi var mitt ute på sjön var det ganska långt till land men ungefär 300 meter bort såg vi en liten kobbe. På något mystiskt sätt fick vi med oss kanoten dit.
Efter att ha pustat ut satte vi oss på fyra mycket darriga ben i kanoten igen och på något nervöst sätt lyckades vi ta oss till land och till bilen. Tack och lov fanns bilnycklarna kvar.
Har inte paddlat kanot sedan dess.


Vilka simmärken har du tagit?
Paddan? Finns det en som heter så? Eller var det Baddaren? Silverfisken? Äh, jag minns inte. Jag lärde mig simma hyfsat tidigt i alla fall och även om jag inte är snabb så kommer jag trots allt framåt. Har alltid varit sjukt ointresserad av medaljer, pokaler, diplom.


Ditt bästa tips för att spara vatten?
Borsta tänderna utan rinnande kran. Duscha snabbt. Inser här och nu att det kanske är en jädra tur att vi inte har badkar. Den enorma vattenkonsumtionen!
Ställ ut hinkar och byttor när det regnar. Regnvatten = bra för hyn och man kan till exempel vattna sina blommor och annat med det.
Inte äta kött. Köttproduktion kräfva mycket vatten.


En bekännelse...här slösar jag med vattnet.
När jag är JÄTTEFRUSEN då ställer jag mig i duschen och bara vräker på med varmvatten. Kan stå där oförskämt länge. Pinsamt länge. Det är straffet för att vi inte har det där åtråvärda badkaret.


Dripp, dropp, drut, nu var det här inlägget slut.












Inga kommentarer: