Summa sidvisningar

fredag 18 november 2016

Uppfinningarnas moder - är det jag?

Varför har jag inte ständigt med mig ett anteckningsblock? Tanken har funnits där i över 30 år men har jag inte kommit till skott med en sådan sketen liten sak  så vet jag inte....jag är tydligen obotligt slö när det gäller vissa saker.
I anteckningsblocket skulle jag, var det tänkt, skriva ner alla smarta/roliga saker jag läser/hör, alla uppslag till sketcher som Skägget och jag kommit på under åren (vi skulle kunnat bräda Killinggänget om vi bara gjort slag i saken) och en sak till: Alla uppfinningar som jag kommit på under årens lopp! Det måste vara minst tiotalet iallafall. Men nu har jag glömt bort allihop. Har bara ett svagt minne av ett uppblåsbart badkar/badtunna för folk med trånga duschutrymmen som är trötta på att bara duscha och som älskar att omslutas av VARMT vatten. Vi till exempel. Badkar...mmmm.
Kan även dra mig till minnes min alldeles egna braiga UNGDOMAR-SLUTARÖKA!-uppfinning. För den kom jag på för typ en vecka sedan.
Vad sägs om att man gör någon form av hinna på smartphones som gör att telefonen inte funkar om fingrarna har nikotin på sig?
Cissi, 16 jordsnurr, fränast i klassen, kanske i hela plugget, tar en cigg utanför skolans entré. När hon sedan speglat färdigt sig i glasdörren och ser att fasen! Håret ser ju riktigt bra ut idag! och genast greppar sin iphone för att ta en selfie så FUNKAR INTE TELEFONEN! FÖR HELVETE! Panik!
Så kan det gå när Mirre varit i farten och uppfunnit bra saker. Det blir bara att välja: Cigaretter eller smartphone. Blossa på stinkpinnar eller klösa på klösbrädan. Enkelt val.
Vuxna som fortfarande vill röka köper förstås den "hinnfria" telefonen men alla vuxna ANSVARSTAGANDE föräldrar som inte vill att barnen ska röka - de köper så klart min uppfinning.
Vad sägs? Kommer jag snart att kunna hänga med Bill Gates, Donald Trump, Ingvar Kamprad och andra höjdare eller vad tror ni? Vi miljardärer måste ju hålla samman liksom.

Dagens låt: Ingen vill veta var du köpt din tröja - Raymond & Maria
Nä, det hoppas jag verkligen inte. Jag drar omkring i samma gamla kläder jämt, jämt och en ansökan till Gokvälls "Gör om mig" närmar sig med stormsteg nu.
Ska på Konsethuset ikväll och kolla in Jonas Gardell. Vi sitter ganska långt upp. Om vi smiter in bland de sista så hinner nog ingen se min sjaskiga look.
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

2 kommentarer:

Sparkling sa...

Svinbra idé med den nikotinfria smartphonen, jag plussar på med min sömnhormonutsöndrande app! Together we will take on all the world!

randigkatt sa...

Vad ska vi heta? "Som hund&katt"? Synd att man är så bekväm av sig och att man inte pallar med produktutveckling och patenttagande och allt vad man nu sysslar med när man är uppfinnare.
Skjuter på det till nästa liv dårå.