Summa sidvisningar

söndag 18 december 2016

Utmaning 2: Jag är grevinnan...vilka vill jag ha till bords?


Dags då en utmaning från Anna och den lyder:
Du är grevinnan i "Grevinna och betjänten", men har tröttnat på Amiral von Schneider och de andra trökiga osynliga gamla gubbarna. Om du får välja fritt bland levande och döda i något sammanhang offentligt kända personer, vilka blir dina 4 gäster runt middagsbordet...och vem får vara betjänten?

Okej. Nu ändrades typsnittet här, fan, jag vet inte hur jag får tillbaka mitt vanliga men skit i det, nu ska här vankas nyårsmiddag. Vilka ska jag bjuda? Och fyra stycken...alla jag tänker på att jag vill ha med är döda och män och så kan man ju inte ha det. Men två döda män och två levande kvinnor då? Så att man inte får dom där skitnödiga människorna som exempelvis sitter och räknar på hur många minuter kvinnor talar i förhållande till män i tv och radio menar jag.

Okej. Jag skickar ut inbjudningskort till...

1. RIK MAYALL - ni vet anarkisten från The Young Ones. Rik gick ju bort alldeles för tidigt och bara tanken på att jag aldrig mer kommer få se hans minspel gör mig lite nedstämd.

2. LEONARDO DA VINCI - ja, nu vet jag inte riktigt hur han kom med här när det finns så många rockstjärnor som jag gärna hade velat mingla med men Leonardo var kanske lite rockstjärna där på 1500-talet? Han var tydligen pionjär inom vegetarianismen och så var han ju haj på uppfinningar och kanske han skulle kunna hjälpa mig i mitt uppfinnande? Om inte annat så skulle han kanske kunna måla av oss där vid middagsbordet. En upphottad version av NATTVARDEN liksom.

3. PATTI SMITH - hon har levt det där spännande rocklivet som jag är så avundsjuk på. Hon har hängt med Robert Mapplethorpe och giganterna i musikvärlden. Hon har ett världssamvete SAMT så verkar hon vara oerhört sympatiskt och ödmjuk. Patti blir självklart med.


4. INGER FRIMANSSON - en av mina favoritförfattare. Har läst nästan alla hennes romaner men jag vet egentligen ingenting om människan bakom alla textsjok. Dessutom är Inger uppvuxen på samma bostadsområde som jag, Österängen, och då tänker jag att vi per automatik kommer ha massa nostalgiska minnen att älta. "Handlade du också godis i Lejons shop i bananhusen?" Sedan skulle det vara igång. Inger it is.


Betjänten då? Vem ska vara betjänt? Tja, varför inte Johannes Brost utklädd som Joker från Rederiet? Han blir bra.
Gott nytt år då!


Va? Hur det gick med Agnetha Fältskog-singeln på Tradera? Tack för att du frågar. Jo, den såldes igår för...........trumvirvel.....983 kronor! Goa pengar!



1 kommentar:

Sparkling sa...

GO AGNETA, GO! Nu kan du köpa ett proffs-cykellyse.