Summa sidvisningar

måndag 8 april 2013

Världens sämsta resereportage

Med full tank mot Göteborg. Solen skiner, vinden viner och plötsligt låter det konstigt om vår bil. Ungefär fyra mil från Göteborg krasmar det högljutt från ena framhjulet. Vi får panik. Stannar på en mack.
...och tar en deppfika. Hur ska vi nu komma fram och sen ända hem igen? Jag hinner tänka "buss", "bärgningsbil" och en massa andra inte så snälla saker om vår bil. Efter ivrig diskussion bestämmer vi att "vaffan, vi kör ändå!". Ut på motorvägen igen. Det låter mer och mer och vi får stanna bilen ännu en gång. Jag hoppar ut och tittar in under höger framhjul. Ena innerskärmen har lossnat. Jag trycker dit den på 1,1 sekund. Bilen är lagad. Hade jag varit bilmekaniker så hade jag förmodligen kunnat casha in typ 2500:- på den lilla manövern.
Vi gps:ar oss till Holmens marknad.
Där var det jättedyrt, jättestort och jättemycket skit. Usch.Göteborg levererar inte alls när det kommer till second hand.
Efter en tokrush på stan där målet för min shoppinglåga var en burk med Karma Cream från Lush så hamnade vi i surdegsmarkerna kring Haga. Här äter vi varsin "Helglyx". Riktigt veggiegottis. Men fasen vad jag blev törstig efteråt!
Framme på Arena Hotel. Vi fick rum 708. Tog hissen upp. Kortet funkade inte. Tog hissen ner. Klagade. Tog hissen upp. Kortet funkade fortfarande inte. Tog hissen ner. Klagade. Fick rum 701 istället. Det var ett likadant rum som 708 fast med den lilla skillnaden att detta hade ett jacuzzi! FATTA VILKEN TUR!!
Var skittrötta efter badet och orkade bara masa oss ner på en slags kvarterskrog. Beställde en tallrik med mozzarella, tomat, olivolja och basilika. Till det en cider = GOTT.

På söndagen var vi på Eriksbergshallen och NOSTALGIMÄSSAN. 95% av publiken var gubbar. Medelåldern låg runt 62. Har aldrig känt mig så ung eller feminin som jag gjorde där.
Vad fin! tänkte jag. Den skulle jag vilja ha, låt se, vad kostar den....1900:-? NITTONHUNDRA!!! Nä, han fick inte följa med hem till Huskvarna. Stå kvar där då och se sur ut i din dumma lilla pappersask för helvete.
Peter Pluntky satt och nedvärderade folk och deras saker.
Catwoman däremot - hon fick hänga med hem.
Avslutade resan med ett besök på Kvibergs marknad med sina tre stora stallbyggnader samt skitmånga säljare utomhus. Kändes faktiskt som om man var i Bagdad eller i Turkiet. OCH VAD MYCKET PRYLAR! Köpte ett par stövlar av en zigenerska (förlåt men jag tycker det ordet är finare än ordet "rom"), fem par nya strumpor, två tulpanbuketter samt ett par tyger. 

Åkte hem. Tvättade. Åt tacos. Sov.
Den där tjänsten på Packat & Klart - jag fick inte den va?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hade jag fått bestämma så hade du fått jobbet!/AK64

randigkatt sa...

:-D du är för rolig du, AK!