Summa sidvisningar

torsdag 16 januari 2014

Nu laddar vi kanonerna!


Dagen innan nyårsafton var jag såhääär nära att skriva ett blogginlägg där jag inför 2014 lovade bot och bättring vad det gäller bloggen. "2014 ska jag göra minst ett inlägg varje dag" hade jag tänkt skriva och så skulle jag inte gjort ett endaste inlägg på flera månader efter det. Bara för att vara retlig.
Men varför börja ett helt nytt år med att vara elak? Jag tänkte om. Jag ska vara ärlig, snäll och promenerande det här året. Promise.
Apropå promenerande så kan jag stoltsera med att jag gick SJÄLV runt Munksjön i måndags. FEM kilometer. Fem JÄTTESKÖNA kilometrar. Dagen därpå drog jag med stackars nyopererade Stefan ut på samma runda. Härligt. Och i går på onsdagen så gick jag halva rundan och nu om en och en halv timme så är det dags för hela härligheten igen.
Man mår så himla bra av knatandet i minusgrader. Älskar att känna mig hurtig/duktig. Känner att jag håller på att transformeras till något spännande. Kanske en vinterbadare? En vinterbadande trafikreporter till och med?

Trafikreportrandet ja. Den 17:e maj gjorde jag ju mitt sista arbetspass på radions trafikredaktion (på grund av knasiga LAS-regler) och sedan dess har jag dels jobbat som personlig assistent (hemskt), dels som timvikarie inom särskolan (kul). Men det är på radion jag trivs bäst och nu imorgon, den 17:e januari, så ska jag börja vikariera där igen eftersom jag har fått en skopa med nya LAS-dagar. Härligt!
Igår hälsade jag på inne på redaktionen. Ville uppdatera mig lite, skaffa lösenord, fixa datavyer etc. HERREGUD! tänkte jag. Har jag jobbat med detta i tre år?
Den här lilla delikata arbetsplatsen ser nämligen ut som en filial till NASA. Det är fyra stora dataskärmar med biljoner ikoner och vyer och kartor och ärenden och det är telefoner och headset och scheman och gulp, hur ska jag reda ut det här nu då? Jag som mest bytt blöjor, hjälpt en liten darrig hand att skriva SOL eller gungat D och K och sjungit "Hej på dej, vad heter du? Låt oss veta nu! Hej, hej, vad heter du? David? Hej, David! Vad kul att du kom - dickadickadickadickadojdojdojdoj."
Kommer den pedagogiska visan funka live i en trafiksändning i till exempel Skaraborg om jag får hjärnsläpp? Eller kommer det vara opassande?

Min chef trodde iallafall att jag skulle komma in i jobbet igen efter några timmar och jag hoppas han har rätt. Någonstans djupt där inne i ryggmärgen sitter kanske kunskaperna kvar om riksväg 49, Stallbackabron, Hallandsåsen och att älgarna befinner sig på FEL SIDA OM viltstängslet. Jag kanske till och med kommer ihåg att man inte ska säga att "det är lugnt ute på vägarna idag".

Håll tummar och stortår för mig imorgon mellan kl.9.33-17.33. Det kan behövas. Det och två dl ABSOLUT TORR-deo.

Dagens låt: This is where I belong - Kevin WALKer
Hur, jag undrar HUR, kunde supersämpiga Kevin Walker vinna hela IDOL-tjottaballongen? I radion syns ju inte hans inställsamma flin. Inget flin = noll och intet. Han har ju ingen röst-ID alls.
I mars är han bortglömd.
Mvh Saida.

Inga kommentarer: