Summa sidvisningar

fredag 22 augusti 2014

Bloggutmaning: Lista fem saker som gör vardagen enklare och smidigare

Tack för den Sparkling!
"Jättelätt utmaning", tänkte jag igår.
Nu: "Menar hon fem prylar eller bara vad som helst som kan underlätta?"
Äsch, jag kör på som jag tänkte från första början. Man blir väl inte halshuggen för att man avviker från den rätta vägen heller? ISIS är ju många mil härifrån, TACKÅLOV.

1. Skaffa dig en partner. En hjälpsam partner. Det underlättar vardagslivet väldigt mycket. Till exempel så kan man dela på många kostnader, man kan gå till jobbet och komma hem till ett nystädat boende, man kan få soporna bortburna, man kan få fötterna kliade, man kan få nack- och ryggmassage, man kan få skjuts till festen och om man har blivit lite onykter eller ja, VRÅLPACKAD, så kan man ringa och helt enkelt bli hemkörd.

2. Boendet är viktigt. Det är säkert skitkul att bo i Stockholm, jag skulle verkligen vilja det, MEN jag skulle inte palla med att bo lite utanför stan och kanske ha ett jobb tre mil därifrån och så skulle man pendla och trixa och knixa och nej, jag måste kunna ta mig från punkt A till punkt B på fem snabba.
Det är bra att bo NÄRA allt. Bibliotek (30 sekunder ifrån bor jag), affär (två minuters promenad ifrån bor jag), busshållplats (30 sekunder ifrån bor jag), pizzeria (mitt över gatan bor jag), jobb (tio minuter ifrån med bil bor jag).
Ett bra och halvhyfsat centralt boende gör vardagen VERKLIGEN mycket smidigare och enklare.

3. Framförhållning. Särskilt om man har barn. Hatar paniksituationer. "Vad sjutton säger du unge? Fyller William år idag och du ska på hans kalas! Herreguuuud! Vi får slå in din gamla Nicke Nyfiken-bok då, hoppas han gillar apor och att läsa!"
Det går bara inte. Vardagen blir krånglig. F R A M F Ö R H Å L L N I N G underlättar.

4. Tre bilar, två motorcyklar och en cykel. Ja, jag är verkligen miljövän men här måste jag faktiskt göra ett ovänligt undantag. Vi har två bilar och en firmabil och vardagen blir fantastiskt enkel och smidig med en rejäl fordonspark. Igår fick jag trots detta ta bussen till jobbet och det var med kraftigt gnisslande tänder. Det som i vanliga fall tar tio minuter tog nu istället 25 minuter och tid är värdefullt för mig. Är jag ett bekvämt as? Jag är medveten om det isåfall. Dessutom går det ju väldigt mycket emot min superspararanda....hm, jag kanske får ta och tänka om MEN DET ÄR JU SÅ KUL ATT VARA UTE OCH KÖRA PÅ VÄGARNA. Allt för kul.

5. Diskmaskin.
Åh, vad den underlättar. Jag är lika tacksam varenda gång jag kör igång ett nytt diskprogram. Diskmaskinen - du är det bästa som har hänt den här familjen sedan Mats (R.I.P)

Så. Nu vet ni. Köp några bilar till och flytta till centrala Huskvarna så får ni en jättesmidig vardag. Häpp!

4 kommentarer:

Sparkling sa...

Jag tänkte nog egentligen mer på prylar, men det är ju fritt för egna tolkningar. Håller med om ALLT.

Ny utmaning kommer här: "De här tre sakerna grälar jag och min partner mest/oftast om"

Sparkling sa...

Nu låter det ju lite konstigt att hålla med om ALLT när jag bor på landet och verkligen inte har "nära till allt". Fast för mig är det inte jobbigt att sätta sig i bilen och köra 30 minuter, däremot hade jag förmodligen blivit GALEN av att åka kollektivt med tider, byten och meck. Förlåt miljön, men så är det.

Barasara sa...

Alltså det där med diskmaskinen kommer jag tänka "Vad var det jag sa?" om resten av livet. Lite ironiskt är det ju att jag är så team diskmaskin men ingen har ens nu när jag skulle få plats med en hel park. Men det är en oerhörd skillnad att diska ensamhushåll och fyrfamiljsdisk.

Tror dig fullt ut om övriga punkter, framförallt att ha en partner.

Jag har gjort och lipat mig igenom din senaste utmaning om döden. Återkommer snart med en ny till dig!

Barasara sa...

Universum ställer dig inför möjligheten att få svar på tre frågor - vilka tre frågor vill du ha svar på?