Summa sidvisningar

lördag 9 augusti 2014

Häng mé - nu blir det resumé!

Sommaren i den här familjen inleddes den 11:e juni, två dagar innan skolavslutningen, då vi drog till Turkiet med hjälp av Apollo.
Kom fram till hotellet i Alanya sent på natten och möttes av en full/illamående/magsjuk? person i lobbyn. En liten piccolopojke hjälpte oss med alla resväskor till rummet och när han hjälpt oss färdigt så blir jag ALLTID sådär osäker och velig. "Ska man ge honom dricks nu?" typ (det ska man va?). En sak är säker. Jag skulle inte klara av att vara omåttligt rik. Känner mig inte ett dugg bekväm med att andra ska stå på tå inför mig slash göra mig nöjd.
På hotell kan jag aldrig riktigt släppa tanken på alla människor som städar, bäddar, lagar mat, diskar, fejjar medans vi utlänningar bara vräker och har oss. Visst - utan oss turister hade de kanske inte haft jobb men jag känner mig liksom lite äcklig. Här kommer jag, värsta turisten med mina pengar, och nu ska ni lågtstående turkar fan se till att jag har det skitbra under de dagar som jag är här.

Är det bara jag eller?

I vilket fall som helst så solade vi in absurdum i Turkiet. Hudcancer, vad är det? Det drabbar väl inte oss. Vi åt, läste, handlade läderbrallor, svettades, åkte badbåt och hoppade i havet från båten. Jag säger det en gång till för det är liksom något jag har drömt om att få göra i hela mitt liv. Vi åkte badbåt och hoppade i havet från båten.


Badbåtslycka.

Turkiet var bra. Fast det var skönt att komma hem. Kunna andas igen. Få städa, bädda och laga mat själv.
Har även hunnit med ett besök i hufvuudstaden. Den svenska alltså. Vi bodde på Birger Jarl - en gammal Ålandsbåt (tror jag) precis nedanför Gamla Stan. Var på flera museum, kom in gratis på Gröna Lund, hängde en hel dag på Skansen, blev slickad på av en lemur, såg Thåström släntra över ett litet torg sent på kvällen. Tyckte att stockholmarna var fantastiskt trevliga. Kan därför helt klart tänka mig att bo i Stockholm från och med nu. Gärna i Vita Bergen eller kring Mosebacke eller på Djurgården. Kan även tänka mig en lya i Gamla Stan. Får se vilket det blir av dessa alternativ när Svenska Spel nu har tänkt höra av sig.

Lemurlycka
Musiklycka
Har jobbat på radion hela juli. Det har inte alls känts betungande eftersom man ofta börjar 5.30 och slutar kl.11.20. Då har man ju ändå hela dagen ledig liksom.
Har fräst omkring ovanligt mycket på min gamla Honda. Har badat på Brunstorpsbadet. TRE gånger har jag badat i Vättern och tre gånger i Axamosjön. Bra ratio det.
Har dessutom hunnit med årets pinsamma bilbingo med Stefan som traditionen bjuder och jag har varit på ett otal loppisrundor. Har gjort Liseberg (om man nu GÖR Liseberg när man knappt vågar åka ett skit.)

Sommaren 2014 - tack ska du ha. Du var riktigt bra.

Dagens låt: Hot in the city - Billy Idol
Har varit ute och festat en hel del också ska man kanske tillägga. Ska ner på stan även ikväll och kolla in JÖNKÖPINGSFESTEN. Style of Eye ska spela i Rådhusparken och honom vill jag gärna se. Det blir väl jag och tvåtusen 20-åringar kan jag tänka.
Vi måste prata ålder snart förresten. Påminn mig att jag snart ska berätta om när jag blev tillplattad av en 25-åring på radion. Gör det.


1 kommentar:

Barasara sa...

Sommaren 2014 alltså - yay!