Summa sidvisningar

fredag 4 december 2009

Skägget slingrar sig

Har haft en hemmavecka nästan hela veckan. Milleman har varit risig. Har dock jobbat några timmar. Närmare bestämt TOLV timmar. Tolv timmar, det är inte ens halvtid men ändå är jag helt slut. Hemma klockan 17 en fredag. Upptäcker en gran utanför dörren. Kliver in i hallen. Två barn står och hoppar upp och ner och ropar "Vi ska ha fredagsmys, VI SKA KLÄ JULGRANEN!!!" Eh? Rätta mig om jag har fel men är det inte hemskt tidigt att släpa in en julgran? Det är ju 21 dagar kvar till självaste julafton.
Jag överlät allt åt Skägget med varm hand. Är man helt slut så är man. Han lyckades otroligt nog att hitta rätt i källarförrådet och kom upp med julgransmatta, julpynt samt det värsta.......ljusslingan! Helt ihoptrasslad.
"Satan!!" hörde jag Skägget skrika med lätt desperat röst inifrån rummet. Satan sagt på engelska. Moget.
"Se det som en hälsning från Skägget 39 år till Skägget 40 år" försökte jag för jag minns det som igår när julgranen skulle väck efter förra julen. Hur han bara rafsade ihop slingan och knökade ner den i en kasse. Moget igen.
Som väl var så ringde det på dörren och en av hans gubbkompisar drog med honom ut "bara en liten stund".
Jaha, tänkte jag. Då tar jag saken i egna händer och se! Efter tio minuter stod granen där i all sin prakt med ljus och allt. Bra karl, eller kvinna rättare sagt, reder sig själv.

Dagens låt: Tired of waiting - The Kinks.
Vill man ha nåt gjort så får man göra det själv. Det har jag lärt mig nu. Mitt tålamod är litet.
Website counter

Inga kommentarer: