Summa sidvisningar

tisdag 22 december 2015

Words don't come easy


Frukosten idag. Sitter och tänker på när jag jobbade på radion i fredags och kollegan och sportjournalisten Paul kom in och började orera om olika ord. Hur de skulle böjas och ord vi människor ofta använder fel etc. Bland annat fick jag höra ordet "pensum".
 - Va? Vad är det för ord? Det har jag faktiskt aldrig hört! sa jag. 
Men jodå. Pensum förklarade han - det är ett innehåll som ska fyllas.
Googlar på det idag:

plur pensa) en viss mängd arbete som skall utföras; vissa kunskaper som skall inhämtas
Synonymer: uppgift
Tänk att man har klarar sig mer än ett halvt liv utan det ordet då. Pensum, hmpf. Alltså vissa ord fastnar bara inte i min skalle. Till exempel orden: AGNOSTIKER.....PROFAN.
Jag googlar igen då: 
Agnosticism är uppfattningen att Guds existens är omöjlig att bevisa. Ordet "agnostiker" innebär i huvudsak "utan kunskap".
Profan (av latin profanus, oinvigd, ohelig) är motsats till begreppet helig, sakral, det vill säga världslig. 
Min största skräck (efter död, krig och knappar) är att jag ska gå runt och slänga mig med fel ord. Har till exempel en kompis som, så fort det är lite mycket och han blir stressad, säger att han får "hybris". Precis som om hybris är något mellanting mellan stressutslag och hysteri. Det är det ju INTE. Låter bara korkat. Jag har inte rättat honom, tycker nämligen att det är lika kul varenda gång det händer och det gör det oroväckande ofta.
Likadant med folk som är KREAKTIVA, har ett MONOTOMT jobb och skulle behöva bli lite PEPPRADE och som igår såg en jättebra med film som han Kjell Sundvall hade RESSIGERAT.
Gosh. Jag får hybris. Stressutslag alltså.

Profana saker, jag vet - men är man agnostiker så. Denna dag - ett pensum.
Dagens låt: Set me free - The Sweet
Ungarna går på jullov idag. Det innebär ledighet. För dom alltså. Inte för mig. Nu ska här plockas slängda kläder och andra barnartiklar. Nu ska här lagas mat och servas. Nu ska här konflikthanteras. 
Tomten - jag vill ha mitten av januari nu. 

Inga kommentarer: