Summa sidvisningar

lördag 28 november 2009

Gärna halv åtta men inte hos mig

Halv åtta hos mig heter mitt nya favoritprogram. Eller nya och nya - jag har gillat det länge men vad är det egentligen för folk som ställer upp i dessa program? Världsmästare i mod/självplågeri eller vad? Jag kan inte tänka mig något hemskare än att ha hem tre totalt främmande människor på en trerätters middag och som om inte bara det vore nog nervöst....teve skulle vara på plats också! Jag hade svettats ihjäl.
Hur dukar man? Har jag vettigt porslin? Vad dricker man till? Jag kan inget, absolut inget om vin. Kan man dricka Foot of Africa till en vegetarisk lasagne? Städa, jag måste städa! Gnugga bort alla tuschpennefläckar från soffbordet. Var ska vi sitta? Jag har inget matsalsbord. Sitta i köket vid mitt vingliga köksbord...går det? Och sist men inte minst - VADIHELVETESKAMANBJUDAPÅ?
I programmet har det förekommit unga tjejer på 22 år som gjort världens snitsigaste middagar och varit perfekta värdinnor. Hur bär dom sig åt? Jag har levt halva mitt liv men jag vet fan inte hur man gör en saffranspannacotta, en chèvretäckt hälleflundra med pressad potatis och Madeirasås. Pilgrimsmusslor har jag bara hört talas om. Hur halstrar man en mussla?
Jag är helt efterbliven. Det är bara att konstatera det. Tur att jag har Skägget, en man utan tevekamera på axeln eller några krav på för- och efterrrätter. Han uppskattar all mat jag gör. Det syns på honom. På magen.

Dagens låt: All I want for christmas - Maria Carey.
Idag ska vi på knytisjulbord på mc-klubben. Jag har vågat mig på "röd janssons frestelse". Röd av rödbetor. Visst var det vågat av mig? Jag har aldrig ätit detta och ändå bara tar jag ett recept, helt wild and crazy! och svänger ihop denna avancerade maträtt. Ska bli kul att se folks reaktioner när de tar första tuggan.....eller kanske inte. Vilket dåligt självförtroende jag har när det kommer till matlagning!
Website counter

1 kommentar:

Anonym sa...

Finns ingen enklare dessert än pannacotta att göra!!
/L