Summa sidvisningar

lördag 23 juni 2012

En naken man på vägrenen och så resten

Midsommarafton ligger på topp tre över helger jag ogillar. Jag inbillar mig att alla i hela detta avlånga land firar sådär som MAN SKA. Alla utom jag. Jag kan inte ens få till en jävla krans att sätta på barnens skallar. Kasst. Usch. Jag skäms. Ge mig vardag. Vardagar kan jag liksom.

Den här midsommaraftonen fick jag börja med att masa mig iväg till jobbet kl.05.30. Ute i trafiken var det lugnt och inne i Morgonskiftets studio var nya matstället SUSHI LATINO gäster och de hade dukat upp en annorlunda midsommarbuffé. Det såg MYCKET läckert ut och efter att programledaren, producenten och sidekicken provsmakat blev det förstås en hel del över. Gissa vilka som fick komma och ta? MMMMMMMMMMMMMMMMM, vad gott det var med sushi och kaffe istället för medhavd svettig ostmacka och kaffe.
Och sedan är det ju aldrig fel att få höra konstiga saker från vägarna. Igår ringde Trafikverket och meddelade mig att "det stod en naken man på vägrenen på E4:an söder om Hamneda. Polisen var på väg ut." Ha ha ha. Jag jobbar gärna varenda midsommarafton hädanefter om jag får sushi och nakna män på E4:an.
Vad jag däremot kan vara utan är febriga barn som man tar med sig till familjen ute i spenaten. Jag kommer verkligen att klara mig utan barn som ligger på en annan familjs soffa i vardagsrummet och som plötsligt reser på sig (barnet inte soffan) och meddelar att "Mamma! JAG SPYYYYR!!".
Nu kom spyblaffan i och för sig på denna familjs trägolv MEN detta gamla trägolv hade breda springor och exakt hur roligt är det att ligga med en kniv och papper för att försöka fiska upp allt illaluktande kräks som runnit ned mellan golvbrädorna? Det är inte kul i vanliga fall och det är verkligen inte kul på midsommarafton. OCH SÅ PINSAMT!

På måndag är det meningen att jag och ungarna ska låna med oss Stefan och dra till Halmstad och ett vandrarhem där. Vi ska så att säga försöka oss på att SEMESTRA. Nu verkar det dock som att någon högre uppretad makt inte vill detta. Wendy har fortfarande nästan 39 i feber och suck, suck, suck.

Ge mig en naken man jag kan glädja mig åt. Helst på behörigt avstånd. På typ E4:ans vägren.


Dagens låt: Sunny afternoon - The Kinks.
Nu hoppas jag på en mulen, regnig midsommardag. Jag kan tänka mig att pipa iväg på bio eller nåt. Så om du ser detta solen - vik hädan! Jag har sjukt barn här och noll lust med dina strålar.




6 kommentarer:

Sparkling sa...

Midsommarvirus suger verkligen...men brukar inte barn tillfriskna bara sådär? (till skillnad från oss vuxna som behöver VECKOR för att repa oss, hur blev det så här?). På måndag är hon frisk, det har kungen bestämt.

Barasara sa...

Kattenkatten. Ligga på alla fyra och fiska upp kräks mellan golvspringor låter som något som borde belönas med SPA-vistelse och guldmedalj.

Tycker du måste släppa din högtidsnojja. Hela grejen med firande är ju att man göra sina egna traditioner. Jag älskar midsommar men jag har inte sett en midsommarstång eller hoppat grodor sen...någonsin? Fast mitt midsommar är lika mycket midsommar för det. Annat är förstås om du egentligen vill ha alla de där delarna?

randigkatt sa...

Jag vet - jag har en ytterst spänd relation till ALLA högtider egentligen. Känner mig kass på alla. Därför känns det extra skönt med folk som bara "nämen jag var bara hemma med en trave böcker och gjorde ingenting"...Jag har hoppat grodor max två gånger i mitt liv. Det var inte ens speciellt kul.

...coh på facebook lägger alla upp bild och text på VILKEN UNDERBAR midsommar de har haft. Kräks. Mellan golvbrädorna. Jag borde haft med mig kameran.

Barasara sa...

Ja fast asså...

1) Skulle någon säga: "Vi ska resa midsommarstång och dansa runt". Då skulle jag antingen säga "Jag kommer inte" eller "Jag kommer senare...".
Jag hatade lekar redan som barn. Jag älskade när barnkalasen gick över från lekar och fiskedamm till pizzabullar och se på film.
Däremot vill jag jättegärna träffas, att man är lite festligare klädd, att man äter och dricker tillsammans och bara umgås.

2) Du... Jag tänker så här. Dom man verkligen ska avundas över midsommar var ju dom som senast uppdaterade i onsdags och ännu inte lagt upp något nytt. Dom har jag hånglat, legat, simmat, läst, käkat och verkligen gjort grejer. Om man har tid att ta sjuttontusen bilder, lagt massa tid på att välja filter och är jättesnabb på att lägga upp på Facebook. Då har man i regel inte haft så kul men man är väldigt keen på att upprätta hålla fasaden att man haft det. Typ. :)

randigkatt sa...

FAAAAAAAN att vi inte har radioprogrammet ihop längre! Varför ska de där snubbarna få orera om just ingenting när du och jag har SÅ MYCKET INTRESSANT att avhandla? Ska vi kolla med P4 Skaraborg om de kanske vill ha oss?

Barasara sa...

Eller hur? Vi borde få snattra rikstäckande!