Summa sidvisningar

fredag 23 oktober 2009

Röda luckor var det ja

Någonsin hört talas om uttrycket "snålheten bedrar visheten"? Well. Det är ett uttryck som passar vääääldigt bra in på mig och Skägget. Vi har liksom det som sport att alltid komma så billigt undan som möjligt.
Vi behöver en ny matta i hallen! Okej, jag kollar in second handaffärerna och Blocket. Två dagar senare står vi där, supermalliga för att vi fått en "ny" matta för bara 200 spänn. Då känner vi oss rika.
I sommar har vi fläskat på rejält och gjort om badrummet. I samma veva så tyckte vi plötsligt att köket såg för himla dassigt ut.
"Vi tar och renoverar det också!" sa vi i mun på varandra.
Men eftersom badrumshistorien tog tre månader blev vi totalt avskräckta för det där med hantverkare.
"Jag vet!" sa någon av oss då. "Vi kan ju bara fixa till färgen, allt som är skavt, på köksluckorna."
"Jättebra!" sa den andre.
Smarta Mirre hade för sig att hon sett en målarburk i källaren. En burk som det stod "köksluckorna" på.
"Kolla här, vi slipper köpa färg, nu kan du bara dutta i på luckorna ju" sa jag och gick ner och satte mig vid datorn. Där uppe i köket höll Skägget på att "måla".
När jag kom upp fick jag en chock. Jag såg rött! Fast fel röd färg. Köksluckor, lådor och skafferidörren såg ut som om de drabbats av pricksjukan."Men vad i helvete!" vräkte jag ur mig. "Ser du inte hur det blir???"
"Fast det kanske blir samma färg när det har torkat?" försökte yre Skägget.
Så blev det naturligtvis inte. För färgfanskapet torkade inte överhuvudtaget. Efter två dygn så var allt som var nymålat fortfarande kladdigt.
Igårkväll fick vi nog. Ny färg införskaffades och vem, VEM, är det som fått ligga på källargolvet hela sin LEDIGA fredag för att pensla, rolla gamla köksluckor? Inte börjar det på S iallafall, så mycket kan jag avslöja.
Ska bli hemskt intressant att se resultatet av mitt kämpande imorgon när allt ska på plats. Hör ni ett idiotvrål över bygden så vet ni vem som just fått spader.

Dagens låt: Alltid rött alltid rätt - Ebba Grön eller var det Imperiet?
Rött är rätt. Helrätt. Om det är rätt rött. Vårt härliga bonnakök har ju alltid varit rätt rött i rätt röd färg och eftersom jag är en rutinmänniska som ogillar förändringar vill jag ha VÅR rätta röda färg. Blir det här inte bra nu blir jag rätt trött.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha vilket kul inlägg!
Grrr hade också sett rött.
Det var Imperiet.
/lorenta

Anonym sa...

Grrr, jag hade också sett rött, menar jag.