Summa sidvisningar

måndag 13 september 2010

Maxad måndag

Gillar inte McDonalds. Gillar inte Burger King. Har alltid snackat mig varm för MAX istället. Och nu har MAX öppnat en ny restaurang utmed vår E4:a. En ny restaurang med HOPPBORG vilket barnen noterat.
Eftersom vi hade spenderbyxorna på oss idag så sa vi till ungarna att efter badhuset så äter vi på nya MAX. Detta utlöste ett antal högljudda jippien.
Anländer. Kommer in. Allt verkar totalt oorganiserat. Var beställer man? Var är kön? Alla bakom disken har finnar, hästsvans och ser helt förvirrade ut. De springer hit och dit och fnissar till lite emellanåt. Jag börjar koka. Jag har noll tålamod. Mitt blodsocker är nere på minus 2000, magen kurrar och nu vill jag ha mat!
Okej. Plötsligt säger en deppögd tjej bakom disken att det är min tur.
Jag beställer fyra veggiemål, två dipper och fyra äppeljuice.
"Det blir 232 kronor".
Jag ger henne 250 kronor.
"Nej. 272 kronor!"
"TVÅHUNDRASJUTTIOTVÅ?" säger jag med ett förfasat skrik. Jag har ju inte beställt gåslever och champagne precis. Bara några sketna burgare med morötter och majs i. Och lite friterad potatis.
Vi lommar iväg till bordet och sätter oss. Efter fem minuter kommer deppögat fram till oss och säger att våra veggiemål står framme på disken nu.
Utropstecken!
Alltså inte den gamla varianten att personalen antingen A: Ropar från disken att fyra veggiemål är klara" eller B: Kommer ut med maten. Nej nej nej. Inte på nya MAX.
Dessutom så ligger haket mellan järnvägen och motorvägen så föreställ dig den finfina utemiljön.
Hädanefter får det bli familjepizza om det ska bli skräpmat. I hemmets lugna vrå.

Dagens låt: Las ketchup var det väl nån kass sång som hette?
Så här gör man så att mamman blir arg och resten av familjemedlemmarna skrattar halvt ihjäl sig:
Ta ett sugrör och doppa det i ketchup. Vänd på sugröret och rikta det mot mamman samtidigt som du blåser allt vad dina små femåriga lungor mäktar med. Se mammans tokroliga min när hon, inne på MAX, blir helt rödprickig hela hon. Håret, ansiktet, kläderna.
Ett riktigt roligt spratt!



Website counter

Inga kommentarer: