Summa sidvisningar

torsdag 26 maj 2016

Man häpnar!


Hörde rykten på skolan idag att till hösten så kommer vi INTE längre att få äta måltider tillsammans med särskoleeleverna i matsalen. Som det är nu så får vi lärare och assistenter som äter "pedagogiskt" med våra elever - äta gratis. Och det kanske finns en (eller femtielva) orsaker till det. Elever som sitter mittemot som spottar/fräser ut mat, petar med sin gaffel i ens mat och som, det har hänt!, SPYR vid matbordet - det är liksom inte som att sitta i lugn och ro på ett vanligt lunchställe med DAGENS direkt.
Men men. Nu är det slut med det lilla gratis"nöjet". För nu ska det sparas. På dom som redan är kuvade.
Jag blir vansinnig!
Hittills har jag alltid hävdat att vore det inte för att man fick lunchen gratis så vore det inte lönt att jobba i skolan. Om ni bara visste vad jag hade för timlön! Ni skulle förmodligen kippa efter andan/hånskratta/idiotförklara mig. SÅ enormt liten och dålig är den nämligen. Men maten som vi får äta tillsammans med eleverna är alltid jättegod och väl tilltagen och den har verkligen varit en av de största anledningarna till att man ens masar sig iväg till det underbetalda skoljobbet.

Nä, fy fan alltså. Spara in på några pappersvändare i kommunen istället. Jag är tämligen säker på att om man skar bort hundra heltidstjänster på kontoren runt om i kommunen så skulle det inte ens märkas speciellt mycket. Effektiviteten skjuter liksom inte i taket - det vet jag. Har själv jobbat i en korridor på kommunen och känt mig oerhört överflödig. Det jag gjorde på åtta timmar hade jag lätt kunnat göra på tre.
Men men. Ta gärna och försämra ännu mer för oss i skolorna. Gör det. SÅ populärt som det kommer bli att söka sig till skoljobb hädanefter....man får ta och gratulera idésprutorna helt enkelt. Grattis.

Inatt somnar jag med hårt knutna nävar.

Dagens låt: I walked with a zombie - Roky Erickson
Walking Dead säsong 6. Sista avsnittet. Alla viktiga från Alexandria blir tillfångatagna av ondsinta Negan och det absolut sista man får se är när han, den onde ledaren, smashar ihjäl en av "våra" medlemmar. Vem är det? Maggie? Glenn? Michonne? Carl? Gah! Jag får panik alltså. Det är inget annat än ren och skär terror att behöva gå och invänta de nya avsnitten. TERROR!

1 kommentar:

Sparkling sa...

Ja, vad säger man...Tidigare hade vi som förmån att jobbet bjöd på frukost, vilket kostade kanske 20 000 kr per år och var dessutom avdragsgillt. Men så skulle det sparas och vips drogs den där frukostmackan in. Och det hade väl varit okej, om det inte i samma veva damp ner en representationsräkning på över det dubbla beloppet FÖR EN ENDA KVÄLL. Och det var det inte ens någon som ifrågasatte nyttan med den representationen. Och det var ju inte som att det bara var den enda kvällen heller. Och i samma veva som vi fick veta att koncernen skulle spara 50 miljoner och massor av tjänster skulle bort så åkte "ledningen" på nån jävla teambuilding i tre dagar med hotell, middagar och tusen aktiveteter som inte precis var gratis. Fyfan vad jag hatar sånt. Själv får knappt köpa ett suddgummi utan att be om lov medan andra gödslar runt med pengarna som om det inte fanns någon morgondag. Det där med MORAL verkar inte vara så trendigt bland höjdarna precis. GAH.