Summa sidvisningar

fredag 20 maj 2016

Så länge man har elever finns det hopp!


Vecka 20 inleds med att jag cyklar i regn och blåst till Särskolan. Kommer dit och får se en tant som inte brukar vara där. Det visar sig att hon är vikarie. I den klassen som jag är inbokad i. Något är lurt. Och japp. Vi är dubbelbokade. Efter lite snällt dividerande i stil med "Jag kan gå hem om du vill" och "Nämen JAG kan gå hem - jag bor så nära" så sätter jag ned foten i golvet och bestämmer att HEM - det kan jag gå minsann! Barnen har ju ändå studiedag och regnet regnar och guuuud vad skönt att få vara hemma istället för att jobba med autistiska elever som bara vill sitta och vagga i ett hörn.
Jag cyklar hem. Jobbar med att lägga ut prylar på Tradera istället.

Tisdag: Vikarierar för E som är på kurs i två dagar. Hamnar i klassen som Gud glömde och med skolans hurtigaste pedagog som förmodligen också har någon slags diagnos. Vi är inte kompatibla. Jagar barn, duckar för spott som viner i luften, byter blöjor, är med på idrott, rullar rullstolar och usch! Tänk att E har detta som sitt heltidsjobb! Jag ska ju ändå bara vara här i två ynka dagar. Räknar minuter. Plötsligt får man cykla hem. Hälsar på mamma på äldreboendet. Blir helt dränerad på energi. precis vad jag behövde alltså.

Onsdag: Cyklar till Särskolan igen och jobbar i samma klass som gårdagen. Ska jobba till klockan 17. Är mycket deppig över detta faktum i tjugo minuter för plötsligt kommer diagnospedagogen och meddelar att eleven som jag skulle ha haft till kl.17 på fritids är S J U K. Vilket då innebär att jag kan sluta halv tre. Jublar. Sedan fortsätter jag ducka för spott, rulla rullstolar samt byta blöjor. Blä. Vissa klasser suger. Kommer hem och får ett megaryck. Megaryck i detta fallet innebär att jag putsar samtliga fönster samt tvättar alla gardiner. Dammar, dammsuger. Säckar ihop. Pratar med Carro i telefon efter klockan 21 men vet inte vad vi säger. Jag är så inibomben trö...zzzzz.

Torsdag: LEDIG! Ingen som spottar. Inga blöjbyten. Åker bara runt i nyservade bilen (6600:- kostade den lilla nödvändiga idiotbesiktningen) och uträttar lite ärenden (läs: handlar hårtoning på ÖB samt letar loppisgrejer). Lunchar med Carro på Häxan. Äter så mycket att jag nästan spräcker mina alldeles för tajta LEE. Får lov av restaurangsinnehaverskan att knycka löjtnantshjärtan inne på utegården. Rycker åt mig ett knippe. Åker hem och sätter blommorna i en vas. Benny välter ut. Jag bannar och gör om. Benny välter ut. Fan! Ibland blir till och med jag, the greatest catlover of all, less på husdjursbeståndet.

Fredag: Klockan är snart halv elva och då börjar jag "jobba". Mitt jobb idag: Åka till en restaurang tillsammans med två andra vuxna samt EN elev och käka. Eleven kunde nämligen inte hänga med resten av klassen på skolresan till Liseberg så istället blev det "käka ute-grej".
ÅÅÅÅÅHHH, vilket jobbigt jobb!
Pity me.


Inga kommentarer: