Summa sidvisningar

måndag 6 mars 2017

Fem (smarta) tips som sparar tid

Jahopp. Dags att beta av ytterligare en bloggutmaning från ANNA då. Tips som gör så att du sparar tid. Tid som numera är en bristvara. "Bristvara"...och det ska komma från en som jobbar sporadiskt då och då och som ändå gnäller över att hon hinner skit och ingenting. Typ. Så egentligen är jag VERKLIGEN inte rätt person att uttala mig om tidsbesparande åtgärder men jag är egentligen inte rätt person för nånting, så jag gör som alla andra vuxna gör. Jag l å t s a s.

Spara tid. Så här ska du göra. SHOOT!

1. Skaffa ingen smartphone.
Med en smartphone i din närhet är du RÖKT. Du vill kolla facebook, du vill instagramma, du vill kolla hur det går på Tradera, du vill kolla in ditt bankkonto, du vill spela Songpop, Quizkampen och du vill wordfeuda. Det är det enda du vill. Du tänker "Jag lägger mig lite i soffan och bara slappar några minuter med telefonen". Två timmar senare märker du till din stora förskräckelse att du fortfarande ligger kvar och GLOR in i telefonen. Korkat. Dumt. Fast kul. Jag älskar min iphone.

2. Jobba inte heltid.
Det gjorde jag hela förra veckan. Hann för fasen ingenting! Vad det nu är som ska hinnas med kan jag inte riktigt specificera, men jag antar att det bland annat rör sig om städning, bokläsande, brödbakande samt loppisfyndande. Usch, heltid är inte min kopp te.
Det borde vara lag på att alla skulle kunna klara sig med 75%-igt jobbande.

3. Gör storkok.
Mat tar tid att göra. Det är kladdigt och jobbigt och en himla massa städande genererar det också. Bra då att offra en eftermiddag/kväll vid den förhatliga spisen och göra massvis med matlådor. Ekonomiskt är det ju också. Och allt som gör att man kan dra ned på utgifterna - det gillar jag. Cajsa Warg - kanske har hon reinkarnerats till mig? Håller det inte alls för särskilt otroligt.

4. Var sak på sin plats.
Att ha någorlunda ordning på allas grejer - det sparar tid. Vet inte hur ofta jag får frågan varje vecka från något av barnen att "Mamma! Var är den? Var är dom? Var ligger det?" och i 99 fall av 100 så svarar jag pricksäkert att den ligger på översta hyllan i hallen eller den ligger bakom kuddarna i ditt rum eller dom hittar du i tredje lådan från vänster."
Jag tror inte att mina barn är så impade av mig i det stora hela men när det kommer till att veta var saker i det här hushållet finns så vet jag iallafall att Mille, sonen på snart 12 år, är grymt imponerad. "ASSÅ HUR KAN DU BARA VETA SÅNT?"

5. Bra gener.
Tänk vad tid det skulle spara om man slapp att sminka sig vareviga dag. Tänk att bara kunna blaska av sitt fejs, dra en kam genom håret eller sno ihop barret i en snitsig tofs och sedan GÅ UT.
Lyckliga äro de utvalda. Jag är inte en av dessa. Ser förjävlig ut när jag är osminkad. FÖRJÄVLIG!
Nu tar det ju i och för sig kanske inte mer än fem minuter per dag att sätta på sig sitt mirrefejs men om man räknar ut vad det blivit i minutrar hittills så får jag det till cirka 73.000 minuter och om jag då räknar vad det blir i timmar så får jag det till 1216 timmar. Blir det korrekt? (jag delade 73000 med 60), jag suger på matematik. Men OM det nu stämmer så....ETTUSENTVÅHUNDRASEXTON timmar! Flämt!
Det är ditt fel Cajsa Warg!



Så. Då har ni lärt ert både ett och annat idag också. Funderar på om jag ska byta namn på den här bloggen till VETENSKAPLIGA HÖRNET eller nåt.
Suger på den karamellen ett tag till tror jag. 38 år eller så.

Inga kommentarer: