Summa sidvisningar

tisdag 28 mars 2017


Nu ska här pratas relationer om man får tro senaste bloggutmaningen från ANNA. Om du läser det här och kallas för SKÄGGET så sluta läs nu. NU alltså! Annars får du inga fler matlådor fullproppade med god mat med dig till jobbet.


Okej. Relationer. Har man haft en och samma man i 26 år så borde man ju vara en fena på just det. Ja, hm.

1. Hur träffades du och din partner?
Jo, jag kom en dag och vinglade på min cykel och vid ett övergångsställe så blev inbromsningen för häftig och jag föll omkull. En kille med långt mörkt hår hjälpte mig upp och våra ögon möttes och....KÄRLEK! Eller nä. Så var det ju inte alls. Allra första gången vi sågs så ringde jag på hans mammas dörr för hon hade svarat på en annons om en marockansk flumjacka som jag ville köpa. Min blivande svärmor öppnade och där i bakgrunden på hallmattan låg en yngre kille och lekte med bilar eller LEGO eller nåt. Hade jag vetat att det där skulle bli min blivande man så hade jag troligtvis kissat på mig av skratt men nu visste jag ju inte det så jag köpte jackan och levde i ovisshet i sju, åtta år till. Ända tills vi möttes på en pub i stan. WELLS FARGO. Han och en annan frän kille var där (utan LEGO och leksaksbilar tackolov) och vi snackade lite. Jag fick bland annat veta att jag såg kulturell ut. Sedan hände väl inget direkt men några månader senare träffades vi inne hos min granne Stefan och vi blev kompisar och sedan ja...nu har vi som sagt var varit ihop halva våra liv.

2. Det bästa med att vara sambo/gift:
Att man alltid har någon som tar hand om en. Som kommer och bogserar ens bil om den går sönder. Som lagar punkan på cykeldäcket. Som kan massera ens onda axlar, klia en på fötterna, trösta en om man är ledsen, som peppar en och som är med och betalar alla räkningar. Man är aldrig ofrivilligt ensam.

3. Det sämsta med att vara sambo/gift:
Att man kan känna sig lite bunden?

4.Tre bra egenskaper som din partner har?
1. Han är intelligent och kan och vet väldigt mycket. Ingen jag känner är så bra på att formulera sig till myndigheter etc.
2. Han är mycket ordningsam. Betalar sina räkningar i tid, går alltid till jobbet även om han precis brutit revbenen och han är inte främmande för att dammsuga och bädda. Ordning och reda liksom. Lyxfällan får ingen vittring på Skägget alls. Det gillar jag.
3. Han äter inte kött. Han klarar inte av att djur far illa. Klarar inte av att slå ihjäl en fluga knappt. Han är snäll. Var det där fyra egenskaper nu?

5. Tre egenskaper din partner har och som kan reta GALLFEBER på dig:
1. Svartsyntheten. Att han alltid utgår från det värsta och målar upp upp saker och ting i svart. Det retar jag mig på.
2. Latheten. Det kan var väldigt motigt att ta tag i saker ibland. Vissa saker måste jag tjata, tjata och tjata om och när man hör om andra män som renoverar hela hus utan att knota så blir man lite lätt irriterad över att ens egna man inte ens orkar sträcka sig efter fjärrkontrollen i soffan.
3. Klädblindheten. Nu är man ju själv inget direkt modelejon men hade det inte varit för mig så hade Skägget med all säkerhet gått i samma stora vita gympadojor som han hade 1991. Och skulle världens alla svarta t-shirts med någon form av hårdrocksband på bröstet plötsligt vara försvunna så vet jag precis var man ska leta. I Skäggets garderob. Där ligger dom. De flesta MYCKET fula. Han har ganska kass musiksmak också nu när jag tänker efter. Att varje lördag stänga av Ring så spelar vi på radion och istället sätta på något hemskt som WARHAMMER eller HAWKWIND är inte okej.

Sådär nånting.

2 kommentarer:

Sparkling sa...

WELLS FARGO...var det inte där man satt i typ cowboysadlar och hinkade? Med vänlig hälsning en som aldrig kom in.

randigkatt sa...

Yihaa! Cowboysadlar var det där, ja! Mycket saknat uteställe om du frågar mig.