Summa sidvisningar

lördag 7 juli 2012

Polisen snokar efter orm

Dom säger att jönköpingspolisen är bland de sämsta i landet på att klara upp brott. Hur kan det vara möjligt? Här i Jönköping verkar det ju finnas hur mycket polisresurser som helst! Ta bara idag. Klockan är halv tolv och jag ska gå kila in en sväng på Kulturhusets loppis. En polisbil står utanför entrén. Jag = nyfiken. Går in en snabb runda med Mille i hasorna och eftersom han plötsligt fått syn på en försäljare som säljer en Scooby Doo-dvd måste jag komma. Nu!
Vi drar oss mot foajén och då är dom där. Poliserna. En kvinnlig och en manlig. Båda långa, smala och mycket myndiga. De står och utför ett regelrätt förhör med ett alldagligt medelålders par. Eftersom jag nyss fått syn på ett gigantiskt berg med böcker och skylten: "Ta 5 böcker för 10:-!" så kopplas min hjärna bort och jag dras som en magnet mot bokbordet. Medans jag plockar bland två tjocka Lundell (köper dom förstås inte), Paolo Robertos "Så grupptränar du i par!" och en massa juridikhandböcker (köper inte dom heller, kommer hem med fem andra) hör jag hur poliserna bakom ryggen på mig går på i ullstrumporna. Det handlar förstås om hembränt!  Det stackars medelålders paret har uppenbarligen bränt egna dvd-filmer som de nu försöker kränga iväg för en sketen tia. OLAGLIGT! STOPP I LAGENS NAMN! DET KAN BLI FÄNGELSE PÅ SÅDANT HÄRNT!
"Får man fråga vem som ringt om detta?" undrar dvd-tanten försynt.
"Jaaa du. Det var väl någon som gick förbi här och såg er." svarar polisen lydigt nog.
Då vet vi det. Grannsamverkan mot brott finns även på loppisar. Det känns enormt tryggt måste jag tillstå.

Senare på eftermiddagen. Min kollega lägger ut en bild på facebook. Nu har polisen spärrat av delar av stan. Ormjakt! STOPP I LAGENS NAMN IGEN! SLUTA UPP ATT SLINGRA DIG!

Hå hå. Ja ja. Det förstår väl en treåring att statistiken vad det gäller ouppklarade brott är ovanligt hög här i Jönköping.
Hembränt. Ormar. Kling. Klang.

4 kommentarer:

Sparkling sa...

SÅ SNOPET! Passerade Jkpg idag, hade ingen aning om all denna dramatik för då hade jag självklart svängt inom. Själv såg jag ju en snok ringla in i carporten häromdagen, borde ringt Kurt Wallander på stört. Man är uppenbarligen lite bakom.

randigkatt sa...

Mäh! Om du passerar här kan du väl sladda in för en fika, ELLER!?

Sparkling sa...

Nästa gång. Promise!

randigkatt sa...

Bra! Jag har några schyssta Lundellvax som vi kan spisa tillsammans. Kanske läsa högt ur Jack....du/ni är välkomna (helst utan de däringa dagisbacillerna.)