Summa sidvisningar

onsdag 4 april 2012

Ändan i vattnet

Är ute på dagens morgonpromenad. Kylan biter ilsket i låren men huvudet är varmt i både mössa och luva. Efter bron över motorvägen kommer jag till favoritstråket - Vätterstranden. Jag knatar ut på gräset mot vattnet och en hare skuttar förskrämt iväg. Jag hinner tänka att "Lilla du. Är det nån i hela världen du inte behöver vara rädd för så är det faktiskt mig. Jag skulle aldrig kunna kröka ett litet pälshår på din kropp. Mig skulle du lätt kunna hoppa upp i knät på. Vi skulle kunna bli riktigt bra kompisar du och jag". Hjärnan är verkligen inställd på svammel innan klockan sex på morgonen..
Fast att jag är en sann djurvän kan ju inte dom överstirriga hararna veta. Idioter och djurplågare finns det ju gott om och det är lika bra att djuren är livrädda för oss människor egentligen.

Nåväl. Efter harincidenten som inte ens var en incident så kommer jag fram till strandkanten och där ligger två änder och sover i vågguppet. En hane och en hona. Vem av dom tror ni rycker till och är på sin vakt när jag kommer? Ja, inte grönskallen iallafall. Han sover lugnt vidare han. Han hade säkert inte vaknat om så tjugo skrikmesar hade landat i vattnet jämte honom. Det djuriska beteendet känns igen kan jag säga.....
Vad var det dom brukade säga i fablernas värld nu igen? Jo, just det. Djur är faktiskt också människor.

Dagens låt: Youngblood - Youngblood.
Kommer ni ihåg det där lama pojkbandet som var med i Melodifestivalen för en månad sedan? Nähä. Men det gör Mille iallafall. Han sjunger ofta den låten men eftersom hans engelska är ytterst knagglig så sjunger han: Jangloj, jangloj, aj wanna bi aj wanna be. (översättning: Youngblood, youngblood I wanna be I wanna be). Lika kul varenda gång!

Inga kommentarer: