Summa sidvisningar

söndag 1 april 2012

Mamma Miljömupps misslyckade manifestation

Det var en gång en mamma som tyckte att det var lite kul att leva på planeten Jorden. Hon sorterade sopor som en besatt, hon återanvände kläder och möbler och så åt hon inte kött. Visserligen så körde hon bil men hon menade ändå att det andra vägde upp ganska bra och så flög hon ju faktiskt inte så ofta alls. Dessutom tyckte hon att det var lite småkul med bekväma manifestationer och en sådan var exempelvis EARTH HOUR. En manifestation man kunde sköta med en hand lite lättvindigt hemma från soffan! Bara att släcka alla lampor i en timme för att visa att man bryr sig om miljön och barnens framtid. Det passade henne jättefint det.
När klockan var kvart över åtta på Earth hour-kvällen deklarerade hon sin ståndpunkt för mannen och de två små barnen.
Mannen som just vräkt ut en hel kartong med en massa bil- och mc-tillbehör på köksbordet reagerade inte positivt. Alls.
"Jamen, vad faaaan! Jag ska ju precis sortera det här nu ju!" menade han med en solklart irriterad stämma.
Mamman försökte stilla sina nerver och sa i någorlunda mild ton, men ändå lite smygförebrående att "Jamen, klockan är ju halv nio en lördagkväll. Ska det vara nödvändigt att sitta och hålla på med sånt här just då?".
På det hade mannen inget riktigt bra svar så muttrande började han plocka tillbaka allt i sin gamla kartong.
Barnen däremot - de blev eld och lågor! Earth hour! Vad spännnande!
När mamman började gå runt i huset och ladda alla ljuslyktor med värmeljus och sätta fram ljus i ljusstakarna drog de fram alla sina sängkläder och la dem i en hög på vardagsrumsgolvet. Här skulle det vakas! Dottern som uppenbarligen blivit rejält uppskrämd av skolans brandövningar insåg plötsligt att om man tänder en massa levande ljus KAN DET BÖRJA BRINNA!
Hon hämtade en kanna fylld till bredden av vatten och deklamerade nervöst att "om det börjar brinna så hade hon minsann vattenkannan redo".
Den överdrivet exalterande dottern sprang varv efter varv i huset och anmärkte att "det ljuset är okej, det ser lite osäkert ut, det är okej, det ljuset KAN eventuellt ramla"............
Halv nio släckte miljömuppsmamman alla lamporna. Barnen låg på golvet med en tickande äggklocka som var inställd på en timme och mannen satte sig surt i soffan med ordet OGILLANDE tryckt i hela pannan. Fast det såg man förstås inte eftersom det var så skum belysning.
Chipsen var framställda. Juicen likaså. Sonen blev plötsligt väldigt sugen på juice och när han skulle mörkerfamla efter tillbringaren så välte han ut allt så att det rann över hela soffbordet och ner på den fula, blåa ryamattan som inhandlats på en loppis för 200 kronor en sommar för tre år sedan.
"Jamen, vad faaaan!" skrek mannen åter igen. "Är det okej om man tänder LAMPAN några sekunder så man kan torka upp eller???"
Mamman tyckte plötsligt att det där Earth hour blev ganska jobbigt. Och kladdigt.
"Om det ska vara så här svårt för fyra personer att stödja miljön förstår man ju att världen och ozonskiftet och allt vad det heter ser ut som det gör", tänkte hon uppgivet och gav ifrån sig en ljudlig suck.

...och har hon inte slutat sucka så sitter hon där säkert än. I sin begagnade soffa. Och hon är SÅ lycklig?

SLUT.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kära Miljömupp, jag stödjer dig 100%-igt i din till synes hopplösa kamp FÖR miljön! Verkar dock som du använde för få ljus eftersom sonen missade kannan...kämpa MM!!!!//kram Tuppen