Summa sidvisningar

torsdag 28 mars 2013

Påsk typ


Är man ledig nästan jämt så skiter man i att det är påsk - den betyder inte så mycket för mig förutom att jag brukar tänka på att Jesus led på långfredagen och led det gjorde jag också. I måndags.
Alltså finns det ett ställe jag riktigt h a t a r så är det Swedbank. Jag bytte faktiskt till Handelsbanken för femton år sedan men slipper jag ändå att gå till Swedbank? Svar nej. För man råkar väl ha två styck föräldrar som råkar vara bankkunder och eftersom båda sitter på olika hem så är det jag, Swedbankhataren, som NATURLIGTVIS måste beträda det där hemska stället titt som tätt ändå.

I måndags var det som sagt var dags igen och när klockan var kvart över fem så kom jag på att "jamenherregud de har ju öppet till klockan 18 idag!". Körde om Niki Lauda på vägen upp till pappas boende, rusade in, hamnade mitt i deras pannkaksätande, bad om en signatur på ett bankpapper, letade som en liten iller efter pappas gamla körkort och så swisch - ut och iväg mot banken. Klockan var nu kvart i sex och när jag klev in på banken så var det bara ett par före mig. Puh. Det är oftast köerna jag avskyr mest. Satte mig på en stol och försökte andas lugnt. In på banken kommer plötsligt en mansperson. En mycket FUL mansperson med ett enormt ohälsosamt och grådaskigt utseende. Han såg ut som typen som bara ätit Eldoradoprodukter i hela sitt liv, korv, korv, kebab, kebab och peta, peta bort alla eventuella vitaminer i form av förskrämda tomater och gurkskivor.
Han var dessutom iklädd noppriga grå träningsbrallor som såg ut att ha hängt med i ett kvarts sekel och hans fleecetröja var lika nopprig och unken den.

Jag burrade till för mig själv och så fick jag en tvångstanke som dyker upp då och då i mitt huvud att TÄNK OM jag hade varit prostituerad och HAN kom till mig och jag var TVUNGEN att ligga med honom (!)
Får ni också sådana tvångstankar ibland? Nähä. Men jag får det iallafall och nu var jag tvungen att burra en gång till. Brrr. Hemska tanke.
Den ohälsosamme gråingen (som dessutom säkert bara var 41 år) satte sig på en stol och glodde dumt mot tjejen i kundtjänstkassan.
"HÄR HAR NI GJORT OM!" säger han bara rätt ut i luften med ganska hög röst.
"Tycker du?" säger tjejen i kassan.
"JA DET TYCKER JAG"
Nu är det min tur. Jag blir hjälpt av en ung Anton som till skillnad från raset på stolen ser ut att vara uppfödd på morötter och äpplen. Ekologiska sådana.
Fulingen ställer sig i kassan bredvid.
"MITT BANKKORT FUNKAR INTE. DET STÅR ATT KORTET INTE ÄR GODKÄNT!"
"Jaha...låt mig se...okej, men det är för att du har övertrasserat flera gånger."
"MÄH! JAHA. MEN GE MIG ETT NYTT KORT DÅ. SOC SÄTTER JU IN PENGAR TILL MIG OCH SÅ!"

Eh. Så. Då var jag klar då. Tack Anton. Hejdå Swedbank. Vi ses kanske, tyvärr, om några månader igen. Ska bli spännande att se vad man stöter på för typer då. Inte lär det bli Howard Stern inte (bilden). Det finns för få som honom i Huskvarna. Allt för få (läs: ingen).

Dagens låt: I'm alive - ELO.
Och så var jag på Erikshjälpen sent i tisdags. Mötte min gamla kollega Olle. Vi stod och pratade och plötsligt kom Hasse som jag visserligen vet vem han är men jag känner honom inte. Hasse kände Olle. De började prata och jag stod kvar och plötsligt hade vi jättekul tillsammans. Skämten studsade mellan oss och den där Hasse var ju riktigt spännande visade det sig. Han var inte bara musiker - han var även ett medium! "Livet har blivit mer levande sedan jag fick kontakt med de döda" sa han och tryckte ett visitkort i min hand. Så nu vankas gruppseans. Vem jag vill ha kontakt med vet jag inte, kanske Nicke, min undulat som dog 1978, eller med Buster och Bibbi, katterna.
Glad påsk!

Inga kommentarer: