Summa sidvisningar

måndag 30 januari 2017

Du har just vaknat upp till ett nytt Sverige

....och där gäller nya lagar från och med nu. Fem nya lagar signerade mig. Handlar det om en ny utmaning mellan mig och Anna? Ja, det kanske det gör.

Nya smarta lagar signerade undertecknad:

1. Trycka på trafiksignalsknappen-lagen.
Vuxna människor över arton år som ska gå över ett övergångsställe med stoppljus får hädanefter inte bara trycka på knappen och stoppa upp trafiken utan att innan avgöra om man trots allt kan gå över ändå. Bra va!
Hur lamt är det inte när man till exempel ser Kenneth, 57, som närmar sig ett övergångsställe där det kommer typ en styck bil i halvtimmen och så trycker Kenneth-jäveln på knappen! Finns nästan ingenting som höjer mitt blodtryck som detta. Från och med nu bötfälls man om man agerat lamt och utan sunt förnuft.

2. Burfågels-lagen.
Jag kommer ihåg på 70-talet när vi hade undulat, världens goaste Nicke, och mamma och pappa berättade att en tokig politiker ville förbjuda burfåglar. Vilken panik jag fick! Nu i vuxen ålder vill jag vara den där tokiga personen som vill in och förbjuda. Fåglar ska inte sitta i bur...det är så....GRYMT! Finns väl inget djur som symboliserar friheten så som en fågel? Att då människan ska vara där och bura in...hemskt.

3. Röka utanför entré-förbudslagen.
Trots att jag rökt i säkert över tjugo år av mitt liv (slutade 2002) och själv har avskytt hetsen mot rökarna så tycker jag numera att om man ska röka så får man göra det där det inte stör andra människor. Att stå utanför entrén till Willys, A6, Ö&B osv duger inte. Schas! Stick! Ge er iväg med era äckliga stinkpinnar! Vi som inte röker vill inte ha ert rökmoln i våra kläder. Blä vad ofräscht det är med tobak.

4. Mensskyddslagen.
Usch, det där lät inte najs. Men det är inte heller najs att som tjej och kvinna behöva betala dyra pengar för bindor och tamponger i typ 40 år. Vi har mens varje månad! Fatta vilka pengar det blir under en livstid. Pengar som vi kunde köpa smink, rosetter, hårband och små söta prydnadssaker för istället. Det där var ett så kallat skämt. Nä. Från och med nu gäller frikort. Efter tio inköp av mensskydd är resten av året kostnadsfritt.

5. Lagen om dödshjälp.
Vi avlivar djur av barmhärtighet. Samma sak borde då även gälla människor. Alla som har haft en anhörig eller vän som bara legat och varit en grönsak, som uppenbarligen LIDIT, varför, varför, kan man inte få ge en spruta så att de bara somnar in lugnt och stilla?
Det blir säkert krångligt att lagstifta om den här lagen och jag är verkligen inte rätt person men om några smarthuvuden med tvåtusensjuttioelva högskolepoäng går samman går det säkert att utforma en säker och fin lag om detta.

Och så en lag jag vill riva upp. En som ska bort.
Rent spontant tänker jag på att det är okej att sticka iväg och döda, kriga och lemlästa folk vid 18-års ålder men man är tydligen inte mogen för att gå in på Systembolaget och köpa en flarra vin.
Det är dumt. Om man tänker efter är det himla mycket som är dumt egentligen.

Men att vara ledig en sketen måndag däremot - det är inte dumt.

Inga kommentarer: