Summa sidvisningar

tisdag 11 september 2012

En buss kom lastad

Cirklar runt med bilen på stan. I Munksjörondellen möter jag något jag inte mött innan. En lite längre bil med texten "BOKBILEN."
Jaså! tänker jag förnärmat. Bokbil minsann. Vad hände med BOKBUSSEN då? Det finns förstås inget behov av böcker till folk längre, fortsätter jag surt. Folk blir ju bara dummare och dummare av facebook, Iphones, TV3 och dokusåpor. Vem orkar läsa en bok liksom? Bläddra i en bok, kanske vara med om en omvälvande läsupplevelse - vad jäkla mossigt!
Tack men nej tack, en bokbil räcker. Bort med bussen. Vad blir det härnäst? BOKMOPPEN? BOKKICKBIKEN? (vad kul det såg ut i skrift förresten...bokkickbiken...). Vart är världen på väg? Vart??

Kan inte någon dra i nödbromsen snart? Jag vill brevväxla, skicka fax, tjata, inte chatta, på Heta linjen, ringa från en telefonkiosk, bara ha två tv-kanaler, vara hänvisad till ett APOTEK och ha en POST och en BANK att sköta mina ärenden på. Jag vill se bokbussar åka förbi mitt vardagsrumsfönster.
Mossig? Ja, som fan, men det står jag för. Det är Lasse Åberg och jag. Sämre sällskap kan man väl ha. Till exempel: Det är Adolf Hitler och jag eller Det är Nickelbacksångaren och jag.

...vad skönt det är att få vädra sina åsikter. Hoppas att åtminstone en av er tre läsare håller med.

Dagens låt: The blue mask - Lou Reed.
Mycket opraktiskt att vara kryphatare när man är kattägare. Hur många fästingäckel har jag plockat från Mats hals i år? 20? 30? Och hur många maskar har jag inte petat bort ur hans rumphål? 5? 10? Yääk!

4 kommentarer:

Barasara sa...

Take a chillpill katten, det finns både en bokbuss OCH en bokbil - bra va? :)

Och du din "bakåtsträvare" försöka går ju, du som bara för några inlägg sen lovordade Facebook. Blogg och twitter har du också. Försök det med en penna du ;)

Sparkling sa...

Så sent som igår sa jag: "Tacka vet jag när det bara fanns TELEVERKET och ELVERKET och man slapp tro att man blev lycklig av att få välja vilet telefonabonnemang man ville ha". En bakåtsträvare har talat.

Anonym sa...

Din härliga dinosaurie (vilken sort skulle du vara?)Jag blev glad att det fanns en bokbil;) och alla de böcker jag vill låna är utlånade! Så någon (lika) gammal människa finns det där ute. Typ den nya tantsnuskboken"...nyanser av..." måste jag kolla om de har på hyllan! Ciao!//Tuppen

randigkatt sa...

Sara! Har tagit ett chillpill nu. Fungerade. Om Bokbussen finns kvar känner jag mig lugn.

Ja, facebook är kul men jag skulle inte gråta ihjäl mig om det förbjöds. Inte efter fem veckor iallafall. Då skulle beroendet säkert ha gått över. Och så fick man sitta där med sitt brevpapper och sin telefon, gärna med SNURRSKIVA, igen. Livet kunde börja leka..