Summa sidvisningar

onsdag 5 september 2012

Freddies födelsedag

Freddie Mercury skulle egentligen fyllt 66 år idag. Vad gör man på hans födelsedag? Jo, följande:
1. Vaknar på natten av att datorn plötsligt hoppar igång och lyser upp hela sovrummet. Är jag rädd för spöken? Ja, lite. Men hade du frågat mig när jag var 15 så hade jag svarat annorlunda. Jag höll nästan på att bli sinnessjuk enbart av att titta på bilderna från Exorcisten då. Numera tänker jag bara "äsch! larv!" och sover vidare. Fan, vad cool man blir med åren.
2. Klockan ringer 5.40. Nu är det dags att hoppa i löparsetet. Jag har gett mig själv ordern att dagar då jag inte ska tvätta håret - då får jag gå snabbt istället för att kuta. Jag tvättar nämligen barret varannan dag och dagarna när man blir SKITSVETTIG, det ska vara dagarna när jag springer. Då kan man ta en hårtvätt på det. Idag var det alltså en gå-dag. Kom hem efter 32 minuter.
3. Frukost. Innan jag ska köra iväg med kidsen får jag ett sms från chefen att jag kan komma in under dagen för att ställa in ljudet i mitt headset. Bestämmer mig för att åka till skolan och lämpa av ungarna och sedan dra vidare till nya radiohuset. Anländer 8.16. Det innebär att jag kan parkera GRATIS fram till kl.9.00. Kommer in i byggröran. Vi sätter oss genast och fikar och babblar om kommande radiofesten på Cinderella i STOCKHOLM! Teknikern som ska hjälpa mig kommer. Han har någon slags reumatisk sjukdom och ser ut som en fällkniv i ryggen. Han har brillor, jättetjock mage och humor. Gillar honom omedelbart. Han ställer sig i en studio och jag ställer mig inne på trafikredaktionen. Nu ska jag läsa något så att han kan ställa in ljudet perfekt. Läser i någon torr manual om in- och utloggning. Så här måste det kännas att heta Katarina Ewerlöf. Fast det hade kanske varit roligare att läsa ur någon ny, spännande deckare istället. När ska Mons Kallentoft ringa?
Åker hem.
4. Lägger ut nya (gamla förstås) saker till försäljning på Tradera.
5. Åker till ICA Ful här i Huskvarna. Hatar den affären. Rörig och ofräsch är bara förnamnet. Handlar Risifrutti, nektariner, bullar och vitlöksost till morsan.
6. Åker upp till morsan på serviceboendet. Hon är deppig och gnällig som vanligt. Hon personifierar ordet LEDSAM numera. Mycket trist. Går ner till matsalen med henne. Ska äta ihop med henne där för första gången. Så fort jag kommer in så ropar någon "NÄMEN HEJ MIRRE!".
Ajdå. Det är Carro, hon som en gång i tiden var skolans sötaste tjej. Nu ser hon ut som en stor snaggad, oformlig klump (jag gissar att hon väger 130 kilo) med helt sönderplockade ögonbryn och tatueringar på underarmarna. Helt oigenkännbar.
Mamma och jag sätter oss vid hennes bord och äter smaklös fisk med ägg- och persiljesås. Carro pratar oavbrutet och är ganska underhållande att lyssna på.
"Jag måste gå ner i vikt....just nu håller jag på med en massa shakers", säger hon samtidigt som hon ivrigt går loss med matskeden i chokladpuddingen med vispgrädde.
7. Hämtar Mille i skolan. Idag ska Ebbe hänga med hem. De leker. Jag tar min dagliga tupplur. Vaknar av att Ebbes pappa ringer på dörren. Försöker att inte se nyvaken ut genom att pladdra oväsentligheter. Lyckas sådär.
8. Vi åker till Eurostop. Mille vill klippa sig. Frisörskan tycker att han ska ha sidbena "lite sådär tufft" och visst, låt gå. Saxen går. Och det blir ALLTID för kort. Nu har pojkstackarn dessutom EN FRISYR och frisyrer ska ju helst underhållas och fixas och trixas med. Mille=nöjd. Jag, mamman=missnöjd.
 9. Hänger vid datorn.
10. Tänker på Freddie. 66 år. Om han ändå.

 Dagens låt: Bohemian rhapsody - Queen.
Läser på Sparklings blogg om alla som bloggar om sina vita shabby chic-hem. Jag är astrött på alla bohemiska människor som kan sätta en penna i en gammal konservburk och så ser det sådär fränt ut att man "men guuud, det måste jag testa!" Och så gör man ett försök och så blir det GEKÅS av det istället. Eller den här: En blomma i en vas fyndad på loppis. Hur många varianter av den har man inte sett då? Blir det fint hemma hos den här bloggaren? Svar: nej och åter nej.

Nån som ska med till Ullared i oktober förresten?

1 kommentar:

Sparkling sa...

Det känns skönt att det inte bara är hemma hos mig som shabby chic bara blir shabby och inte det minsta chict :-)