Summa sidvisningar

tisdag 3 februari 2009

Det vore gôtt att slippa....

Idag har jag varit och intervjuat en städfirma. En städfirma som utför hushållsnära tjänster. Off the record så frågade jag vad timkostnaden låg på. 350:- inkl.moms blev svaret. Tänk då på att man får dra av hälften av kostnaden när det är deklarationsdags. Då är det ju faktiskt inte så sabla dyrt. Om jag tvättar en monstertvätt och sedan får de där städtjejerna (jag frågade om inga män var anställda - men nej, folk blir nervösa av män, de ville faktiskt helst ha kvinnor som kom och städade...ha ha) stryka klädberget och det borde de väl fixa under en timme. De kanske till och med skulle hinna att göra rent mellan elementen? Det skulle jag GÄRNA betala 175:- för att slippa någon gång då och då.
Vad blev mer sagt? Jo, att TV 4-programmet Rent hus absolut inte är en fejk. De här städtjejerna hade varit inne i ÄNNU värre hus. Hus som var byggda 1967 och där fönstren aldrig blivit tvättade. Man kan ju undra vad det var för en ljusskygg person som vankade runt innan för det husets väggar..... Och så hade den ena av tjejerna börjat dammsuga parketten i samma unkna hus men då följde hela golvet med! Hon hade fått pussla dit parkettbitarna så gott det gick efter förrättat värv.
Var det bara rika knösar på Bymarken som betalade för städhjälp? undrade jag. Nej, de hade minsann varit på Österängen till och med. Jaså. Där ser man. Österängen. Mitt barndomsområde klassas alltså som slummen numera. Jahapp.

Dagens låt: In the ghetto - Elvis Presley.

Känns ju ganska tufft att säga att man är en gammal ghetto-unge. Mamma sålde sin kropp och pappa Arne han sålde rökheroin. Brorsan, Big B, satt inne i fängelse mer eller mindre hela tiden under min uppväxt. Och jag låg i ständiga gängkrig med Ekhagskidsen.
Eller kanske inte.

Inga kommentarer: