Summa sidvisningar

torsdag 5 februari 2009

Mode för omodiga

Nu har någon slags masspsykos börjat breda ut sig här i samhället. Vi här hemma märkte av det redan i somras. Först ut var nämligen den mesiga delen av det så kallade mc-folket. Nu verkar den mesiga delen av det så kallade vanliga folket också ha börjat. Med vad, med vad? undrar du nu. Reflexväst! svarar jag.
Vad ÄR detta för påfund? En av dotterns kompisar har en mamma som hämtar sina barn från skola och dagis samtidigt som jag. Oftast kl.13. Kl.13 är det ljust ute. Behöver man en reflexväst då? Ja, lika mycket som en fiskpinne behöver ett cyklop ungefär. Tycker jag alltså.
Själv så får jag hjärtat i halsgropen flera gånger om dagen när jag är ute och kör bil. HJÄLP! En polis! Har jag bältet på mig? Fippla, fippla, närmar mig "polisen" - bara för att upptäcka att det är Oroliga Robert, 48, som är ute och går. Med en starkt iögonfallande reflexväst på sig. Förbjud! Och gör det nu! Förbannat fula är dom med.

Dagens låt: Walk on the wild side - Lou Reed.

Om jag skulle ta och gå ut och gå en liten promenad här i dagsljuset. Trallallaa, på med reflexvästen, en stav i varje hand, hjälm på huvudet och i fickan, trallalala, har jag ett överfallslarm. Leva livet! Nu ska jag leva livet!

Inga kommentarer: