Summa sidvisningar

onsdag 25 februari 2009

Maria Juneströms lilla ögonblick

Numera hinner jag sällan kolla på film. Det är trist för film är bland det bästa jag vet. Tyvärr så har jag och mannen helt olika filmsmak så att gå tillsammans med honom till den lokale videouthyraren brukar sluta med att vi kompromissar. Jag vill se drama, han vill ha action - det slutar med att vi kommer ut med något som ingen av oss egentligen vill se. Som typ Terminator 3.
Nä, då är det bättre att kolla för sig själv. Det känns bra mycket bekvämare särskilt som jag tar till lipen så lätt. Det räcker med att plastpåse blåser iväg och vacker musik spelas i bakgrunden (American beauty) för att snoret ska börja forsa.
Igår fick jag så äntligen till det. Jag kunde sätta mig ner, helt solo, i lugn och ro och smäcka in en dvd med Jan Troells hyllade "Maria Larssons eviga ögonblick". Den var fantastiskt bra! Här började jag till exempel lipa när en fjäril landade på ett fönster och den manlige fotografen tar ut kamerans lins och får fjärilen att projekteras i Marias hand. Suck.
Stor filmkonst. Se den.

Dagens låt: Strangers in the night - Frank Sinatra.
Apropå strangers. I lördags hamnade jag och mannen i en film på kanal 6 som hette "When a stranger calls". Det var en klassisk rysare med enung barnvakt i ett stort hus och någon börjar terra henne. Jag hade ont i magen mest hela tiden, satt med händerna framför ansiktet och så kom reklampaus nummer fyra och sedan blev allt svart. Nu vet jag inte hur den slutade! Har du sett den? Isåfall får du gärna meddela mig ifall det var sonen (Todd?) som var den som psykade henne. Överlevde hon?
I värsta fall får jag väl gå och hyra filmen - men det känns lite onödigt eftersom det säkert bara var 20 minuter som jag missade. Att man då aldrig kan hålla sig vaken...

Inga kommentarer: