Summa sidvisningar

måndag 26 mars 2012

Dålig på Jönköping


Jönköping växer. Är man inte nere på stan på en månad så kan man ge sig den på att när man väl kommer dit så har ett nytt köpcentra vuxit fram. Eller ett helt nytt bostadsområde. Det byggs och byggs och byggs och ibland känner man sig lätt kvävd. Men man kan även känna sig lite nöjd.

Igår fick vi ett fint-väder-ryck och drog ner på stan i helfräna bilen. Vi landade vid nya kulturhuset Spira och vårt mål var trädäcket nere vid vattnet. Vad fint det var! När man satt där i gassande solsken kändes det nästan som om man befann sig på en båt.

Hör upp stadsarkitekter! Släng dit lite vajande palmer och jag ska sluta negga om den här sta'n. Nu blev det i och för sig inte någon längre stunds avkoppling eftersom att jag är sinnessjukt rädd för kombinationen barn+vatten. Och yppar man den rädslan så kan man ge sig fan på att ungarna ska utmana ödet och ställa sig PRECIS på kanten av kajen/bryggan/stranden och svajja fram och tillbaka och le djävulskt medans mitt hjärta flimrar febrilt. Grr.
När hjärtat återgått till sin normala rytm ville Mille gå på den "nya" bron över Munksjön och de andra två latmaskarna bara "näääää....vad suuuuurt" medans jag, den nya hurtiga mamman, bara "jaaa, vad kuuuul!" och så traskade vi iväg och hade en riktigt trevlig mamma-sonstund för oss själva.

När vi gick på och under bron så tänkte jag "varför utforskar man inte sin stad bättre? Jag måste verkligen sätta mig på cykeln en dag och bara insupa allt nytt".
Och ledig kommer man ju bli en HEL DEL framöver eftersom mitt vik går ut nu på fredag. Så nu ska här levas rullan. Jag ska gå runt Munksjön, utforska skogarna, gå på Dumme Mosse, testa alla nya fik etc etc....
Ska man ta tag i sitt liv måste man ju börja nånstans. Jag väljer att göra det så här. Alla sätt är bra utom de dåliga (får man intala sig).

Dagens låt: Tigerfeet - Wizzard.
Efter jobbet ska jag ta min supergamla mamma till fotvården i Huskvarna. Fotvård. Åh, vill ha. Vill även bleka mina tänder (ja?) och klippa håret och plocka ögonbrynen. Låter som värsta Hollywoodfrun nu hör jag. Mirre Montazami. Mirre Anka. Klingar riktigt illa, va?

Inga kommentarer: