Summa sidvisningar

onsdag 28 mars 2012

Vad har hänt? Ut med språket!

Min gamla knastertorra mamma brukar alltid fråga nödvändiga saker som: "Och annars har det inte hänt nåt, eller? Alla dagar ser ju likadana ut..." och då brukar jag alltid nicka och svara jakande. Just precis. Så är det. ALLA DAGAR SER LIKADANA UT.
Eller nä. Det gör dom ju inte alls.
Idag så fick jag till exempel köra som en biltjuv (visst - mycket troligt att en tjuv skulle sno vår rostiga gamla hög från -96) till jobbet. Klockan var nämligen 05.20 när jag satte mig i bilen och ska man åka en mil i kringelikrokar helst på fem minuter då gäller det att ha tungan rätt i mun, båda händerna på ratten och högerfoten hårt placerad på gaspedalen. Jädrar vad jag fräste fram! Hade farbror Blå stått och viftat med en spade eller kamera eller vad han nu kan tänkas ha i nyporna så hade det blivit kraftigt tilltagna böter samt indragen styrlapp. Nu klarade jag mig dock. Mötte knappt en enda bil.
Och så är det heller inte varje dag som det är 70-talstema på jobbet. Ah, ljuva 70-tal.....inga mjällframkallande hjälmar som förstörde frisyren när man åkte moppe/motorcykel, man fick röka inne på tågstationen, ja, mer eller mindre överallt, man stolpade runt i platåträller, skrev bandnamn på jeansjeackans (LEE) rygg, tjagglade på RIFF, älskade KISS och så blev man yr i bollen av flickrummets virrvarriga tapeter. Så yr att man inte ens behövde börja sniffa kontaktlim. I love 70-talet.
Sedan var det där med kläder då. Nu tycker jag att jag sjavat runt i svarta kläder hela året. Så på den punkten har mamma rätt. Kläder - där ser varje dag nästan likadan ut. Skulle behöva gå på färganalays, gör man sånt fortfarande eller är det totalt passé? för att få lite råd. Gillar grönt men frågan är om jag passar i det? Jag känner mig egentligen bara bekväm i svart och rött om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då?)...........den där sista parentesen hoppas jag ni med låtkoll förstår annars kan det ju verka konstigt att den här pryda människan plötsligt bjuder ut sig här till höger och vänster.

Apropå höger och vänster. Nu ska Kulturhuset läggas ned. Eller iallafall omstruktureras. Jag orkar faktiskt inte få blodstörtning över detta utan kan väl bara konstatera att ja, jag tycker det bör hända något annat där nere. Nu kan man ju för fasen inte komma fram på telefon ens och om man går ner dit en onsdag mitt på dagen så får man ställa sig och ropa HALLÅ! HALLÅ! PERSONAAAAAL! Känner inte längre igen min förr så sprudlande kulturella smältdegel till arbetsplats. Gillar inte folket som styr och ställer där så bort med dom, tack. Kan inte bry mig mindre.
Så det var det det. Inget händer. Allt händer. Det ska vara gott att leva, annars kan det kvitta (om sanningen ska fram vill du lig..?)

Dagens låt: Money money money - ABBA.
Fick tillbaka på skatten i år igen. Ganska många, härliga slantar. Det är banne mig mig väl unnt eftersom att min inkomst nu kommer krypa ned under femsiffrigt alldeles snart. Har ni en gillaknapp där på Skatteverket så ska jag trycka lika hårt på den som på gaspedalen i morse. Tack. Tack. Tack som fan! TACK!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Färg, färg, färg! Du är ju som gjord för fräscht grönt, soligt gult, turkosblått eller tomatrött! Lämna det svarta träsket...Go girl!//Tuppen

randigkatt sa...

Jag smyger in lite färg då och då men fegar ju för det mesta. har mycket färg här hemma istället!