Summa sidvisningar

tisdag 9 juni 2009

En randig katt

Bibbi. Bibbilott. Bibbilin. Du var bara fem veckor när jag hämtade dig ute i Granbäck. Sofia hette din mamma och nu hade hon fått ytterligare en kull med kattungar. Fem stycken. När jag kom till huset där du bodde satt du och din kattsyrra på köksbordet. Ni såg exakt likadana ut. Randiga och tufsiga med stora blå ögon. Varför valde jag dig? Jag kunde precis lika gärna ha pekat på din syster. Men det var dig jag fick med mig hem i bilen den där dagen, älskade lilla Bibbi. Du hann knappt komma innanför dörren innan du satte dig i respekt hos Buster. Hankatten som var åtta år äldre än du. Här var det du som bestämde! Från dag ett. Du rusade ut till matskålen och satte din små, stora pälstassar rakt i maten. Du åt och åt och efteråt var din lilla kattmage stor som en tennisboll. Buster gillade dig inte till en början men han tvättade dina öron ibland och då låg du och bara njöt. Ni blev kompisar så småningom.
När jag och din husse var i Tjeckien din allra första sommar så längtade vi hem till dig och längtan blev så stor att husse köpte ett tjeckiskt gosedjur som var grått och såg ganska fånigt ut. Kurre fick han heta och Kurre var din lilla kattunge som du gick och bar på. För några egna kattbarn fick du aldrig.
Sexton år blev du Bibbi. För idag har du somnat in. Jag är så ofattbart ledsen för att du inte finns hos längre men jag tror och hoppas att det finns en katthimmel för dig. Ett härligt ställe där du kan ligga och spinna i solen, reta några fåglar och käka smaskig kattmat ur burkar stora som tunnor. Buster kanske till och med sluter upp vid din sida och tvättar dina öron.
Jag älskar dig och saknar dig av hela mitt hjärta. Bibbi.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Snyft snyft vad sorgligt :(
jag beklagar sorgen.
Bibbi kommer att få det så bra i sin katthimmel
/L

Barasara sa...

Din allra katträddaste kompis sympatilipar.

Jag är helt säker på att Bibbi precis i detta nu har fullt upp med att visa att den här nykomlingen till kisse, hon må va ny på banan, men det är hon som bestämmer.

Knegarn sa...

Va sorgligt. jag minns när min uppväxts katt missan dog och hon blev bara 13 år. snyft

Anonym sa...

Lilla tappra Bibbi! Jag känner med dig. Hon har ju också sällskap av Ruth där i katthimlen som lämnade in för några veckor sedan nu. kram!/Susan

randigkatt sa...

Tack snälla, snälla, snälla för er medkänsla!