Summa sidvisningar

söndag 28 juni 2009

Tänk positivt för helvete


Skäggig man, positiv ton: Fasen vicken bra tajming asså. Nu drar vi på semester i två veckor och när vi komer hem så är badrummet klart!
Kvinna, ej fullt så positiv, tänker inombords: Nja, sådan tur har vi nog inte. Arbetet med renoveringen drar säkert ut en vecka till eller så. Men det får vi stå ut med!

Facit:
Idag kom familjen semesterfirare hem, aströtta efter nästan tolv timmar sedan avfärd från hotellet. Familjen kliver innanför dörren. Hela lägenheten luktar damm. Den ÄR dammig och hela hallen ser ännu värre ut än när de åkte. Inne i badrummet brummar det. En byggfläkt. Vattenskada i bjälklagret. Illa illa. Ett försäkringsbolag har visst redan varit på plats och dokumenterat det hemska. Den anlitade byggfirman får inte göra ett jota innan tvisten är avgjord om vem som ska pröjsa detta kalas.
LIPANFALL!!! Hela sommaren är förstörd!! Hur ska vi kunna leva i denna misär??? Så tänker den inte fullt så positiva kvinnan omedelbart. Men sedan kommer hon att tänka på kvinnorna hon sett i Turkiet. Som suttit i den stekheta solen, i dammet, stenarna med barn i famnen och händerna utsträckta. Blickarna har vädjat. Dom, tänker kvinnan, jag alltså, hade nog varit förbaskat tacksamma om de hade haft ett hem med lite byggdamm i.
Tänk positivt Tänk positivt Tänk positivt Tänk positivt Tänk positivt tän.......hulk hulk.

Dagens låt: I only wanna be with you - Dusty Springfield.
Dusty. Ni kan kalla mig det. Eftersom sommaren 2009 kommer gå till historien som sommaren då jag tvättade och dammade, tvättade och dammade, bröt ihop, tänkte positivt, bröt ihop, dammade....
Förresten - jag återkommer med bilder om berättelser från en skitlyckad semester i Side. När dammet har lagt sig och jag har fått repa mod. Och ork.

1 kommentar:

Barasara sa...

Efter damm kommer... skinande kakel.

Ser framemot resogörelse :)