Summa sidvisningar

lördag 1 januari 2011

Gör tvärtom!

Ny på jobbet. Jag ska få ett inpasseringskort. Johan ber mig skriva ned en kod jag kan tänka mig. Jag funderar lite och skriver sedan ett kattnamn jag gillar.
Johan tittar på det jag skrivit och säger "Det ska vara siffror. Inte bokstäver".
RIDÅ.
Hur trög i huvudet får man va? Sånt här händer mig flera gånger i veckan. Jag är mosig i skallen. Hjärnan håller på att rosta igen. Vad göra?
Får tag på en blaska där det passande nog står något om att hjärnan behöver utmaningar. Hjärnan vill inte ha rutiner - den vill att man testar gränser, gör om, gör nytt.
Exempel på hur man håller hjärnan i god form:
Lösa korsord.
Borsta tänderna med vänster hand om du är högerhänt.
Ta en annan väg till jobbet.
Ät rätt.
Väldigt enkla saker egentligen. Provade att äta min frukostfil i morse med vänster hand och det kändes skumt men spännande och sedan fick jag huvudvärk. Det måste tyda på viss aktivitet där uppe iallafall.
Jag är ju egentligen inte dum i huvudet...igår på nyårsfesten spelade vi Familjegeni och jag var klart brajtast. Mina svar "Lasse Holmqvist" och "Kaffe" fick värdinnan att sucka avundsjukt över einsteinämnet hon fått till gäst.
Så nu ska min hjärna tränas. Den vill det. Jättehjärna.

Dagens låt: 2-4-6-8-motorway - Tom Robinsonband.
Motorväg - inte bra. Då händer ingenting. Små kringelikrokiga vägar är grejen. Det är då och där det händer. Lite som livet. Typ.



Website counter

Inga kommentarer: