Summa sidvisningar

torsdag 29 november 2012

Dårarnas döttrar på besök

Var på Fokus i tisdagskväll och lyssnade till samtalet mellan Felicia Feldt och Mian Lodahlen. Trots att ämnet var ganska tungt (föräldrar och försoning) så var det ändå en uppsluppen stämning och Mian var faktiskt oerhört komisk. Man både lipade och skrattade när hon berättade om sin uppväxt, där pappan var ständigt frånvarande. Ge Mian ett eget tv-program för bövelen!
Felicia, som är dotter till "världens bästa barnuppfostrare", Anna Wahlgren, berättade om sin barndom. Hon har som du säkert redan vet skrivit en bok som heter "Felicia försvann" - en skildring av hur det var att ingå i den väldiga barnaskaran. Hur mamman hade olika karlar, hur de flyttade 18 gånger på 19 år, om alkoholmissbruket och om olika slags övergrepp. Hemskt.
En journalist hade sagt till Felicia att "om bara en tiondel av det du skriver här är sant så är Anna Wahlgren slut!"
Felicia förklarade då att hon har inte ens haft med en tiondel av alla hemskheter. Flämt! Och hennes mamma skulle vara expert på barnuppfostran! Det är ju vidrigt.

Kommer ihåg när jag var nybliven mamma och hur svettig jag blev av att läsa Anna Wahlgrens BARNABOKEN. Avskydde den. Annika som blivit mamma ett par månader tidigare än jag kom med förslaget att när vi hade ammat klart så skulle vi ta Barnaboken och bränna upp den nere på Vätterstranden. Jättebra idé! tyckte jag.

Konstigt då att bokfan fortfarande står kvar här i hyllorna. Tror faktiskt att det har blivit dags att slå en signal till Annika.



Inga kommentarer: