Summa sidvisningar

torsdag 10 juli 2008

Torsdagen den tionde


Here comes Johnny! Skrämmande den där killen, Jack Nicholson. Ibland känner man sig som honom, pappan i The Shining. Till exempel när man går och köper ett klädesplagg, använder det en gång och sedan är det kaputt, trasmigt, trasigt, håligt. Det händer iallafall mig titt som tätt. Jag köper inte kläder ofta. Men för två veckor sedan vågade jag mig upp på A6 för att införskaffa ett par svarta leggings. Åhléns stod till min tjänst. Jag betalade, sa tack och gick hem och använde dom. UNDER jeansen. MITT i sommaren. En gång alltså. Idag skulle jag dra på mig dom igen, denna gången utan jeans eftersom termometern den här gången lyckats åla sig upp över 13+. Vad upptäcker jag då? Att de här leggingsen var av toppenkvalitet? Att de var ett särdeles bra köp? Svar nej. De var sönder, stora trådar hängde vid ankeln och började man dra i den lösa tråden så blev det ena benet genast 30 centimeter kortare eftersom maskorna marscherade iväg uppåt i rask takt. Då blev jag The Shiningpappan. Jag sprang ner i källaren, rotade fram en yxa, satte mig i bilen, gjorde en rivstart och fem minuter senare sladdade jag in framför A6:s stora entré. Jag tror att folk stirrade på mig men jag brydde mig noll, jag hade fullt sjå med att armbåga mig fram bland alla turister med min nya vän yxan. In på Åhléns. Som väl var var där ingen kö så jag gick fram till expediten, jag hann se att hon hette Laila, svingade min yxa så den hamnade rätt i disken samtidigt som jag höll fram mina leggings för 79:90:- framför Lailas näsa.
"Den här skiten ni säljer håller inte måttet. Jag är trött, jag är förbannad. Kompensera mig!!!" sa jag med en stark, mörk röst som jag aldrig använt förut.

Eller nä. Det gjorde jag ju inte. Jag äger ingen yxa. Jag har ju bara en byxa (leggings då) som är paj. Och inte kan man väl komma och klaga som kund? Nä. Jag biter ihop. Som alla andra gånger. Ilska går ju över. Och det finns ju faktiskt folk som inte ens har mat för dagen. Man får tänka så. Lllalalala.

Dagens låt: The Hammer - Motörhead. Hammare? Det kanske går bra med en hammare istället? Kanske inte ser lika skräckinjagande ut men..ska tänka på saken.

Inga kommentarer: