Summa sidvisningar

söndag 20 juli 2008


Varför tvingade inte mina korkade föräldrar in mig på den politiska banan? Otroligt slappt av dom. Jag ska pusha på mina barn i alla fall. För politiker har ju fina kontor, de får resa mycket på skattebetalarnas bekostnad, de har mycket pengar och de kan fiffla och fuska och ha sig. Blir de påkomna med nåt lurt så får de bara ett annat jobb. Så skulle jag vilja ha det.
Skulle jag behöva bestämma nåt som politiker så skulle prio ett vara det här: "Höj körkortsåldern för killar till minst 20 år!"
Killar är som ni vet inte mogna att sätta sig bakom en ratt när de är arton. Kalla mig gärna fördomsfull, jag kan ta det i det här fallet, för jag har torrt på fötterna. Varje dag blir jag omkörd av dårar som agerar självmordskandidater på 50-vägarna. De blåser förbi i 75km/h och alltid, ALLTID, är det en finnig kille med keps och osnuten näsa som sitter bakom ratten. I nio fall av tio har han dessutom en Volvo. I fem fall av tio har han en bakrutedekal där det står "Tuta om du är kåt". Mycket skojigt.
Det är när jag drabbas av keps-med-volvo-killarna som jag förbannar mig själv att jag inte blev polis. Polis! Jamen, det är ju snäppet bättre än politiker faktiskt. Mer spänning i vardagen. Jag tar tillbax det där första. Mina barn ska bli snutar förstås!
De ska få en glass för varenda 18-åring som tröttnat på sitt körkort som de haffar. Det kan jag lova redan nu. Misstänker att jag kommer få börja köra glassbil om sisådär tjugo år.......

Dagens låt: Mercury blues - David Lindley & El Rayo-X. Ja, ska man vara frän så har man väl för bövelen ingen Volvo eller?? Gör som David Lindley istället - cruisa fram lite lugnt, gata upp och gata ner. Fast tänk förresten på miljön. Kör inte bil i onödan. Det gör aldrig jag. Jag ljuger aldrig heller.

Inga kommentarer: