Summa sidvisningar

tisdag 18 december 2012

Domedagen igen då

Alltså. Är det bara jag som nojjar över mayakalendern och fredagen den 21/12? Det verkar ju nästan så. Jag tror inte att jorden kommer gå under, det kan man såklart inte göra egentligen utan att gå bananas, men ändå så finns det där bedrövliga datumet i bakhuvudet hela tiden. Det har det gjort i över femton år, ända sedan vi råkade se någon faktaserie om olika utdöda kulturer. Om mayafolket.
Speakerrösten: "Och den här högt stående civilisationen hade till och med en egen kalender som än idag stämmer med exakthet. Enligt mayafolkets kalender så tar tiden slut 21/12 2012."
Skägget och jag stirrade tomt ut i luften. Svalde. Sa nästan i mun på varandra att "fatta vad nojjig man kommer vara i december 2012 då!"
Just det. Nu är man här. Vad kommer hända? Den här decembermånaden har vi fem lördagar, det händer bara vart hundrade år om ens det (så sa någon till mig och jag har inte kollat om det stämmer), den 21/12 är det vintersolstånd och igår på nyheterna pratades det om extrem aktivitet på solen just nu. Att kraftiga solstormar kan slå ut vårt elnät i flera månader. I FLERA MÅNADER!!! Precis vad en nervös människa i Huskvarna behövde höra just nu.
Ingen el = hur tar man ut pengar? hur tankar man? datorerna? kommer man frysa ihjäl? kylskåp och frysar stängs av...spisen... hur ska man laga mat? Sjukhusapparaterna? Ja, ni fattar. Utan el = mycket svårt liv. DÖD.

Oavsett vad som kommer hända, förmodligen händer ingenting, så är det kanske inte en så dum idé att skaffa batteridrivna lampor, batterier och stormkök, vattendunkar etc som man kan ha hemma i källarförrådet UTIFALLOMATT.

Funderar på att pyssla ihop en foliehatt åt mig själv också. Ko ko.

Dagens låt: Don't worry be happy - Bobby McFerrin.
Var hos tandläkaren med tandställningsbarnet i morse. När vi var klara så skulle vi få en ny tid för återbesök. Om en månad.
"Vill ni ha på morgonen eller eftermiddagen?" frågade tandsköterskan.
"Det spelar ingen roll" svarade jag och tänkte i mitt huvud att det kanske inte ens finns någon tandläkarmottagning att gå till om en månad.
Herregud, ni hör ju. Nu önskar jag bara att det blir julafton, precis som vanligt, att lamporna i granen lyser, precis som vanligt och att kylen dignar av allehanda läckerheter. Precis som vanligt.
Jävla mayafolk!

3 kommentarer:

Sparkling sa...

Rapport från foliehattsdistrikt 1: Har vattendunkar i källaren, survivalkit i form av batteriradio, batterilampor, extrabatterier, värmeljus, samt inte bara en utan TVÅ vedkaminer med kokplatta som man kan laga mat på utan ström. Just in case. Nä, men här på landet blir man strömlös lite då och då. Du är välkommen hit efter katastrofen, jag bjuder på kaffe.

Sparkling sa...

PS: Alla sjukhus har reservaggregat så att de viktigaste delarna av verksamheten kan hållas igång även om det är strömlöst. Reservaggregaten provkörs med jämna mellanrum, typ en gång per månad, så att de inte står där och är helt sönderrostade i händelse av skarpt läge.

randigkatt sa...

Tack foliehattdistrikt 1! Vi kanske hörsammar inbjudan om Harma Geddon knackar på.