Summa sidvisningar

fredag 28 december 2012

Misslyckad nyårsafton


Har en kompis som vi kan kalla Lollo. Lollo är strax över de 30, hon bor i centrala Jönköping, hon har katt, bil och är en jäkel på tekniska prylar samt att fixa och trixa, reparera och dona. Hon är nästan som en hel karl, som man så käckt brukar säga.
För två år sedan blev Lollo dumpad av sin partner strax efter jul. Lollo var deppig och nu var det plötsligt nyårsafton. Nyårsafton är en kväll man ska fira i glada vänners lag - gör man inte det så är man en looser. Det vet väl alla.
Lollo var som sagt var deppig och hon hade inte en gnutta lust att festa loss på årets sista dag. Hon satt hemma i sin lägenhet och slickade sina sår och tyckte mycket synd om sig själv.
När klockan var en halvtimme innan tolvslaget så fick hon plötsligt ett ryck, tog sin bil och drog iväg. Hon tänkte att hon ville sitta ensamhet i stillhet på någon vacker plats och kanske kolla på lite fyrverkerier. Bilen styrde kosan mot segelklubben nere vid Vätterstranden. "Vid segelklubben är det ödsligt jämt, där är det inget folk nu" tänkte Lollo.
Hon parkerade bilen med nosen ut mot vattnet, stängde av motorn och öppnade en burk folköl. Satt där och sippade på sin bärs och såg allmänt deppad ut.
Plötsligt hör hon hur ett gäng med stojande människor närmar sig. De kommer närmare och närmare och nu är de alldeles intill Lollos blåa Toyota.
Lollo försöker krypa ihop i framsätet. Göra sig osynlig. Just när hon mer eller mindre krypit ned ända på golvet så knackar det på bilrutan.
"Ööööh! Är det nån där inne eller?" säger en kille och kikar in i den mörklagda bilen.
Och där inne sitter ju Lollo, ensam på nyårsafton med en burk folköl i näven. Hon tittar upp skamset.
"Öh, har du eld, eller?" säger killen som verkar lite snopen över att bilen inte var så övergiven som den verkade och i samma sekund som Lollo vevar ned rutan med tändaren i högsta hugg så slår klockorna i stan TOLV. På håll hör hon hur hela världen skrålar GOTT NYTT ÅR!
När klockan var kvart över tolv så var hon hemma i sin lägenhet igen.


Tja. Så kan en nyårsafton också se ut.

3 kommentarer:

Barasara sa...

Jag läste otroligt girigt, var helt säker på att det skulle sluta med att hon blev med kärleken. Började redan tänka "Måste blir med bil, dricka folkis och ta mig dit". Fast näe...
Bli med eld verkar jag också behöva bli.

Jag hade tänkt att vi imorgon på lördagsferren skulle klarat av nyårsfirandet. Skålat och fått det avklarat för att se riktiga firandet som bonus. Hur bra eller dåligt det än skulle bli skulle det ändå vara bonus. Tja... Så gick det med den saken.

Mitt lilla face sa...

Mycket bra historia, Den var pressis som en folköl , inte överdrivet

randigkatt sa...

Sara: Du+bil+bärs? Hahahiho...eller förresten - har du kvar den där västen från Sandas klassfoto? Kanske den med en rävsvans på axeln...du skulle nog få många höjda ögonbryn där på kulturen :-D