Summa sidvisningar

fredag 7 december 2012

Jakob Hellman....och stora frågan

Står vid diskbänken nu på morgonen och skalar morötter. Ungarna ska nämligen få färskpressad morotsjuice med apelsin istället för den vanliga O´Boyen och på radion spelas Jakob Hellman och låten "Hon har ett sätt" - hans bästa låt om du frågar mig.
Han sjunger precis som han brukar "..och fråga efter hennes namn det tror jag inte att jag ska. Jag är lite rädd att hon ska heta nåt som inte låter bra."
Just den meningen har jag alltid tyckt om men idag, vid morotspressningen, så pressas även min hjärna igång. Den bara: "Men vilka namn var det hon absolut inte fick heta då? Jag vill veta!"

1989 kom hans platta och det året var de populäraste flicknamnen Sara, Emma och Anna. Så dom namnen tror jag inte att Jakob hade stört sig på.
Hm. Få se nu. Han träffar den där underbara och speciella tjejen som har små band runt sina handleder och andra i sitt hår.
Åh, hon är så udda! Hjärtat på Jakob dunkar. Han repar mod, rättar till sina brillor, går fram till henne och frågar den så ödesdigra frågan:
"VAD HETER DU?"
........
.........
.........
"Jag heter Rååååås-Marie!"
-------
Jakob ångrar sig. VARFÖR I HELVETE var han så dum att han frågade efter namnet för? Nu är allt, precis allt förstört ju!

Vi andra vet hur det gick. Jakob flippade ur och höll sig undan från artislivet i hur många år som helst.
Han skulle aldrig ha frågat henne det där. Rose-Marie. Jäkla skit.

4 kommentarer:

Mitt lilla face sa...

Ulla-bella ?
Min heter Nette

randigkatt sa...

Ulla-bella går ju bort. Det tror jag Jakob skulle hålla med om också :-D

hoodoo sa...

Jag har alltid älskat raden "Natten är vacker och månen är full, du är som natten och jag är som månen och du är som jag."

Sparkling sa...

En på mitt jobb som är i min ålder berättade idag att hans syster hette ANNA-GRETA, "och det passade inte så bra när hon var 16 och punkare". Tror Jakob Hellman skulle hålla med här faktiskt.